De winstpunten moesten we achterlaten in Leiden, maar de U14-1 heeft toch gestreden voor wat het waard was. In de eerste periode ging de U14-1 voortvarend van start, een goede aanvalsopbouw van onze starters Marco, Robin en Tycho zorgden er voor dat Mike en Luuk vrij eenvoudig onder de basket werden gevonden. Na de eerste periode stond het dan ook 9-14 in ons voordeel. In de 2e periode ging BS Leiden er steviger tegenaan en dat was te merken, onze onervarenheid met dit soort spel veroorzaakte meer balverlies en BS Leiden kon terugkomen. Ondanks dat Mike nu op de bank zat, bleef de schade beperkt. Alberto, Mark, Jelle en onze bankspelers Vincent en Jeroen deden flink hun best, wel liep BS Leiden in, met rust stond het 26-26. De derde periode was de periode waarop BS Leiden ook druk uitoefende op de scheidsrechters. Volgens de BS Leiden coach deed Mike, naar zijn mening, alles fout en daar werd niet voor gefloten, ook zou zijn foutenlast hoger moeten zijn, etc. De “taktiek” slaagde helaas wel, de scheidsrechters gingen niet alleen meer tegen Mike fluiten, maar ook tegen andere BVL-spelers, waardoor we snel tegen een hoge foutenlast opliepen, we durfden daardoor niet meer goed te verdedigen en verloren daardoor ook de controle over de wedstrijd, na het 3e kwart stond het 45-39 voor BS Leiden. Het kwam in de 4e periode niet meer goed en Mike liep tegen zijn vijfde fout en “ logisch” dat BS Leiden nu zou weglopen. Toch liep het anders; BVL vocht nu voor wat het waard was en kon toch bijblijven, alleen toen Tycho en Jeroen ook met 5 p’s er uit moesten, was het gedaan en eindigde de werdstrijd in een 70 – 60 eindstand in het voordeel van BS Leiden. We hebben weer geleerd dat verdediging heel belangrijk is, dat intimidatie iets heel normaal is en gewoon bij rayonbasketbal hoort, toch laten we zien dat we in deze klasse horen en dat we elke week meer leren en als we echt aan dit nivo gewend zijn, dan gaat de U14-1 nog zeker wedstrijden winnen.

[i]Scores:[/i] Mike (30), Mark (11), Robin (8), Marco (7), Jeroen (3) en Alberto (1)