Dit weekend moesten we aantreden tegen BS Leiden, de nummer 2 in de competitie. Thuis hadden we van ze verloren dus we wisten dat het dit keer weer moeilijk zou worden. Zonder Maarten, maar wel met Jeroen, Vincent L, Vincent D, Emma, Burhan, Olivier, Mathijs en Bo werd de strijd aangegaan met BS Leiden. Het eerste gedeelte van de eerste periode met Emma en Burhan als guards, ging niet slecht, BS Leiden scoorde met moeite, doordat we prima verdedigden. Alleen bij de stand 15 – 6 ging het fout, in plaats van juist rustig het spel op te bouwen, werd er (te) slordig ingegooid, hierdoor had Leiden veel intercepties en liep Leiden weg; 25 – 6, jammer dat we het goede verdedigingspel niet konden vasthouden, want in de 2e periode kwamen Jeroen en Vincent L in het veld en ging het veel beter, de full court press werd nu makkelijker omzeild, waardoor we ook meer aan aanvallen toekwamen. Emma, Vincent en Jeroen scoorden ook vaker, helaas bleef BS Leiden ook scoren, waardoor we niet echt inliepen,we wonnen weliswaar de 2e periode, maar de achterstand was nog steeds te groot : 41 – 23. Het werd ook een wedstrijd met veel blessures aan BVL kant; Mathijs kreeg een elleboog en moest noodgedwongen rust nemen, Burhan kreeg een vinger in zijn oog en ook Vincent L moest in de 3e periode met een bloedneus afhaken. Hierdoor konden we in de 3e periode niet verder doordrukken en won BS Leiden te eenvoudig deze periode. De U12 laadde nog 1 keer de batterij op en speelde een uitstekende 4e periode, we hielden in die periode de stand op 16 – 16, zodat BS Leiden nu niet – net als de vorige keer – kon wegelopen, maar we moesten de punten wel in Leiden achterlaten : 77 – 51. Het is overduidelijk dat de U12 op verdedigingsgebied nog veel te leren heeft, toch gaat het met de week beter, maar goed verdedigen kost veel trainingstijd. Aanvallend ging het al redelijk goed, maar het samenspel in de aanval begint steeds beter te worden, vooral Bo, Mathijs, Emma, Vincent L en Jeroen vinden elkaar veel in de combinatie, maar ook Olivier, Vincent D en Burhan durven ook steeds meer in de aanval. We zullen nog vaak en hard moeten trainen willen we BS Leiden en Loko in 2009 bijblijven, maar als ik deze wedstrijd vergelijk met de thuiswedstrijd dan zal het verschil volgende keer weer minder zijn of misschien wel: in ons voordeel ?

[i]Scores:[/i] Jeroen (19), Emma (12), Burhan en Mathijs (6), Bo (4) Vincent L en Olivier (2)