Tegen Woodpeckers moesten we aantreden met een verre van fitte U14-1; 1 geblesseerde, 2 bankspelers die afzegden omdat ze al een wedstrijd in de benen hadden, 2 (bank)spelers die wel meespeelden maar al een wedstrijd in de benen hadden en 2 spelers met “pijntjes”, kortom hoe lang konden we met 7 man de tegenstander bijblijven? Positief antwoord: heel lang! De eerste en tweede periode werd prima basketbal gespeeld door de U14-1, met overzicht werd er gespeeld en altijd zochten we de lange man op en probeerden door veel te bewegen steeds aanspeelbaar te zijn. Ook was de verdediging op dat moment redelijk goed, waardoor Woodpeckers weliswaar een voorsprong nam in de eerste periode 15 -17, maar in de tweede periode niet echt van ons wegliep, terwijl ze daar wel het team voor hadden, met rust stond het 30 – 43, De rust bracht niet het gewenste resultaat, de U14-1 kon geen vuist maken om terug te komen, maar toch kon ook Woodpeckers nog steeds niet weglopen, omdat meerdere malen hun press via een goed uitgevoerde pressbreaker werd gebroken, na de 3e periode stond het 56 – 74. Helaas was het in de 4e periode over en uit met de U14, vooral vermoeidheid zorgde er nu voor dat 10 man Woodpeckers de U14 “over-renden” en achter elkaar een break gelopen kon worden, waardoor het verzet van de meeste U14 spelers gebroken werd en Woodpeckers een 64 – 116 eindoverwinning binnenhaalde. De eerste ronde zit erop. De U14-1 kent nu alle tegenstanders en dus mag in de returnwedstrijden de “ik-ken-de-tegenstander-niet-zenuwen vanaf nu opzij gezet worden, alleen Omniworld is een niet te nemen horde, alle andere tegenstanders zijn niet onoverwinnelijk, zolang we er maar zelf in geloven. De U14-1 heeft een weekje rust en daarna moet dit team maar eens laten zien wat jullie echt waard zijn, goed idee, U14-1 ?

[i]Scores:[/i] Mike (24), Robin (11), Mark (9), Luuk en Marco (8), en Tycho (4)