JU16-1 heeft het even moeilijk. Het loopt even niet. Net nu de betere tegenstanders in de competitie “langskomen”, komt het team niet op gang. Op de trainingen zijn we vaak niet volledig door (kleine) blessures en in de wedstrijden spelen we niet constant. Natuurlijk heeft het één met het ander te maken, maar het mag op dit niveau geen excuus zijn voor de prestaties van het team. Zaterdag speelden we drie kwarten heel redelijk, we stonden weliswaar constant achter, maar speelden bij vlagen ook goed basketbal. In het vierde kwart werden alle kansen weggegeven waardoor we uiteindelijk toch nog ruim verloren van Wildcats uit Nijmegen (74 – 96). Dat is jammer en daar moet over nagedacht worden. Maar de teamleiding ziet ook lichtpuntjes. Een paar spelers gaan wel degelijk vooruit. Niet alleen op de training, maar ook in de wedstrijden. Het team krijgt daardoor een bredere basis en dat moet zeker in de tweede helft van het nog lange seizoen zijn vruchten gaan afwerpen.
Zaterdag speelden we in het eerste kwart gewoon goed. Het sterke Wildcats kon in de eerste minuten wat afstand nemen maar daarna kwamen we gewoon sterk terug. Door ons “eigen” spelletje te spelen, knokten we ons naar een gelijke eindstand (21 – 21). Het tweede kwart was een stuk minder. Daar hebben we vaker last van. Na een paar wissels loopt het ineens niet meer. Na een paar minuten komt het wel op gang, maar dan heeft de tegenstander het verschil al gemaakt. We verliezen het tweede kwart met 15 – 28. Ruststand 36 – 49. Dat is een té groot verschil. Ook gezien het spel. Natuurlijk was Wildcats beter, maar veel van het grote verschil komt ook door onszelf. We verdedigen bij vlagen gewoon slecht, en staan in de aanval te vaak de eenvoudigste “inleggertjes” te missen.
Het derde kwart beginnen we super. In vier minuten lopen we de achterstand bijna helemaal in (47 – 49). Wildcats moet via twee time-outs orde op zaken stellen. Even laten we zien dat we het echt wel kunnen. Maar… aan het eind van het derde kwart kijken we toch weer tegen een achterstand aan van 14 punten. We zijn niet in staat om de druk op de tegenstander langer vast te houden. Helaas, want het leek even dat we de wedstrijd wel degelijk konden kantelen. We verloren het derde kwart met 1 punt (20 – 21).
Het vierde kwart zat er veel tegen. Een kopie van het tweede kwart. Daar kwam bij dat sommige spelers het hoofd ook een beetje lieten hangen. En dan, ja dan ben je echt kansloos. Wildcats speelde de wedstrijd slim en gedisciplineerd uit.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 17, Boris Crama 23, Niels van Elteren 2, Dennis Gout 7, Jerom Kok 6, Raoul Koopmans 11, Michiel Willems 8