Afgelopen zaterdag behaalden de meisjes U20 een eenvoudige en regelmatige overwinning op directe concurrent Dukes Unlimited uit Den Bosch. De winst in deze wedstrijd kwam vooral in de tweede periode tot stand. In de tweede helft consolideerden de meiden het verschil professioneel boven de 20 punt: 84-60.

Lokomotief trad aan zonder Willemijn Kallenberg die vanwege een lichte blessure uit voorzorg aan de kant werd gehouden. Al snel in de wedstrijd werd een voorsprong gepakt. Dukes mistte eenvoudige mogelijkheden en ondanks dat ook Lokomotief niet scherp uit de startblokken kwam, werd toch al snel een 9-1 voorsprong genomen. De halverwege de eerste periode bij Dukes ingebrachte Marjolein Smits liep ongelukkigerwijze een ernstige meniscus blessure op. Zij verstapte zich op de fastbreak en kwam ongelukkig ten val. Zij moest met een ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis. Na een kort oponthoud ging de wedstrijd weer verder. Aanvankelijk putte Dukes enige motivatie uit het ongeluk (12-12), maar werd vervolgens vakkundig opzij gezet door een beter spelend en combinerend Lokomotief. Het was vooral Richelle van der Keijl die deze wedstrijd aangreep om zich in de kijker te spelen. Dukes Unlimited beschikt eveneens over twee 1.90-meter speelsters en Richelle voelde zich als een vis in het water. Vooral in verdedigend opzicht heerste zij in de rebound. Een andere opvallende rol was weggelegd voor Gillian Scholten die in haar eerste thuiswedstrijd bij de meisjes U20 direct een mooie rol voor zich opeiste. Soepel bracht zij de bal op en benutte bovendien vlekkeloos de kansen die de Brabantse verdediging haar bood. Via 30-15 bereikte Lokomotief door scores van Willeke Bruins bij rust al een beslissende voorsprong (44-22).
In de tweede helft beperkten de coaches Marcel Tijssen en Ton Kallenberg zich vooral tot het bewaken van de voorsprong. En hoewel Dukes het wel probeerde, was het kwaliteitsverschil tussen de beide teams in deze wedstrijd te groot om het Lokomotief echt lastig te maken. Via 56-38 en 72-51 werd het uiteindelijk 84-60.
Scores: Zera Butter (18), Richelle van der Keijl (15 p; 17 reb), Willeke Bruins (15), Maxime Essenstam (13), Gillian Scholten (8), Lupe Hoppenbrouwer (7), Esther van der Veer (6), Ella Tijssen (2), Rosanne Kruithof en Lara Moerer (0).