Kwam het doordat de jonkies al een wedstrijd achter de kiezen hadden? Had het vooruitzicht van een Halloween-verkleedpartijtje ermee te maken? Of was het de nadrukkelijke aanwezigheid van de veel scorende en ongrijpbare Judy Wright bij de tegenstander. Feit is dat Wereldtickets.nl zaterdagavond na een wat kleurloos duel met 64-78 verloor van Lely uit Amsterdam.

De Leiderdorpse ploeg had in de eerste wedstrijden van het huidige seizoen steeds enkele minuten speeltijd nodig om wakker geschud te worden. Niet tegen Lely. De 11-4 voorsprong leek een voorteken van een mooie avond die met een plek in het linkerrijtje van de eredivisie kon eindigen. Dat geschetste prettige vooruitzicht verdween in de rest van het duel als sneeuw voor de zon. Een van de oorzaken was dat center Vanessa Wilt al snel in foutenlast kwam. Mariska van Zegveld deed het met 8 punten en 11 rebounds op haar plek uitstekend. Maar ook zij kon niet voorkomen dat Lely een onwaarschijnlijk aantal aanvallende rebounds oppakte.
Daarmee werd de achterstand door de Amsterdammers omgebogen en vervolgens bouwden ze hun voorsprong in het verdere verloop langzaam maar gestaag uit. De aan de enkel geblesseerde Jeana Hoffman kwam weliswaar weer tot een meer dan acceptabel aantal van 27 punten, maar ook de Amerikaanse kon het verschil niet maken. Ster van het treffen werd de dartele Judy Wright die, nauwelijks af te stoppen was en niet alleen topscorer werd, maar daarnaast nog een ongekend groot aantal assists afgaf.
En hoewel er door Wereldtickets.nl best stevig tegenstand werd geboden, was het toch een wedstrijd die een tikkeltje flauw, een beetje ongepeperd en lichtelijk zouteloos overkwam. Er waren bitter weinig momenten waarop het publiek eens fors als een man achter de ploeg kon gaan staan.
Dat is in eigen hal ronduit jammer. Maar het herintrede van een Leiderdorps team in de eredivisie is pas zes wedstrijden oud. En wie het eerste treffen enkele weken geleden in Utrecht heeft gezien, weet hoeveel progressie er in korte tijd al is gemaakt. Daar hoeft de kapitein van de stichting Topbasketbal Leiderdorp zich zeker niet voor te schamen.

[img]/img/nieuws/DSC00760.JPG[/img]