Pagina 616 van teletekst ziet er opeens een stuk vrolijker uit. Wereldtickets.nl boekte zaterdagavond een verdiende 63-59 overwinning op Challenge Sports Renes/Binnenland uit Barendrecht. De eerste zege na het herintreden in de eredivisie was daarmee een feit. En dat wederom in een lekker volle en sfeerrijke Bloemerdhal, al met worden toegeven dat de toeschouwers van de tegenpartij zich vooral roerden.
Binnen de lijnen was de Leiderdorpse ploeg het actiefst. Een kleine achterstand in de aanvangsfase werd omgezet in een 12-11 voorsprong na het eerste kwart en 35-33 bij rust. Het scoreverloop in het derde kwart typeerde het hele duel nog het beste. Wereldtickets.nl scoorde zeven punten op rij. Waarna een zeker lijkende en comfortabele voorsprong door negen punten op rij van Binnenland weer teniet werd gedaan.
Kortom beide partijen maakten vooral aanvallend de nodige fouten en waren onzorgvuldig en ook het arbitrale duo schotelde enkele eigenaardige beslissingen voor. Maar wel keurig verdeeld over beide ploegen. Dat de scheidsrechters het team van Binnenland de das om deden, zoals op de website van die club te lezen valt, is zeker niet waar.
Oorzaken waarom Wereldtickets.nl won moeten meer gezocht worden in de onverzettelijkheid van Mariska van Zegveld (11 rebounds) en de driepuntertjes en assists van Jeana Hoffman (20 punten). En terwijl youngster Willemijn Kallenberg (7 punten) een steeds belangrijker rol in het team opeist, was het Vanessa Wilt die helemaal de show stal. Ondanks een schouderblessure wisselde de Amerikaanse haar landgenote af als topscorer; met 23 punten en maar liefst 17 rebounds. Dáár had Binnenland uiteindelijk niet van terug.