“We hebben nu al even vaak gewonnen als Grasshoppers het hele vorige seizoen’. En “we eindigen hoger dan de mannen van ZZ”. Dit soort, tikkeltje flauwe, opmerkingen waren niet van de lucht, afgelopen donderdagavond. Wereldtickets.nl behaalde de tweede zege van het seizoen door Celeritas Donar uit Groningen met 78-66 te verslaan. Daarmee werd een vooraf ongedachte zesde stek in de eredivisie bereikt en teletekstpagina 616 bleef ook tot laat opstaan in Pauls Sportcafe.

[img]/img/nieuws/wtgro.jpg[/img]
(Beetje bewogen beeld van het treffen met Groningen)

Uit de opmerkingen spreekt ook oprechte verbazing en gepaste blijdschap over de vooralsnog verrassende resultaten van de Leiderdorpse vrouwenploeg. ‘We moeten dit seizoen eigenlijk maar niet naar de ranglijst kijken.’ Dat zei trainer Joris Zandbergen nog maar enkele weken geleden, bij aanvang van het seizoen. Een bouwjaar moest het worden waarin geroutineerde speelsters en het Amerikaanse duo toch vooral de jonkies klaar moesten stomen voor komende jaargangen.
Nou, dat proces gaat wel erg veel sneller dan gepland. Jaren lijken weken geworden. Celeritas Donar is dan weliswaar geen hoogvlieger, maar de manier waarop de bezoekers tot een lange terugweg werden veroordeeld, was toch indrukwekkend. Zonder de dames Butter en Van Zegveld waren er hoofdrollen voor Jeana Hoffman (27 punten), Vanessa Wilt (20 punten, 18 rebounds) en Willemijn Kallenberg (11 punten). Al moet daarbij worden opgemerkt dat het dit keer veel meer een team-effort was dan de statistieken doen vermoeden. Maxime Essenstam, Rosanne Kruithof en Kee Brinks hadden dit keer eveneens een aanzienlijk aandeel in de overwinning.

[img]/img/nieuws/wtpubliek.jpg[/img]
(Volle Bloemerdbak)

En dat geheel werd waargenomen door wederom ruim meer dan honderd toeschouwers. Ook op dat punt scoort Wereldtickets.nl boven verwachting. Hoewel enkele bestuursleden de houten ‘gamma-bankjes’ verfoeien en niet kunnen wachten tot er in januari wellicht uitschuifbare tribunes in de plaats komen, maakte de W-side toch een geestdriftige indruk. Zeker een stimulans voor de meiden.

kel[img]/img/nieuws/wtjeugd.jpg[/img]
(Strafbank)

Dat geldt ook voor de jongste jeugd die bij thuiswedstrijden in steeds grotere aantallen aanwezig is en in de banken achter de baskets hun eigen plaats heeft gevonden. Met de omvangrijke hoeveelheid gastoeters in hun bezit is dat maar goed ook. Lotte de Groot en Fine Leefmans wonnen overigens samen de spandoekwedstrijd en kregen beiden een gesigneerd T-shirt.