Kan de U14-1, na het kampioenschap van vorig seizoen, ook wedstrijden winnen in de rayon competitie ? Om deze vraag te beantwoorden werd er ingeschreven in de rayoncompetitie en het antwoord is nu : JA, we kunnen ook winnen in deze competitie! Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van de U14-2 van Lokomotief. Het ging niet eenvoudig, de tegenstander begon met een press en (te) snel liepen we tegen een 6 – 0 achterstand op. Na de vorige wedstrijd begrepen we dat een press breaker welkom was, de oplossing vonden we in de persoon van: Mike ! Hem aanspelen als de guards het moeilijk kregen en daarna weer vrijlopen zodat de press gebroken kon worden zou het antwoord moeten zijn; en inderdaad het werkte, onze guards Marco, Tycho en Jeroen kregen meer lucht om de bal over de middenlijn te spelen en dus kon er vaker een aanval opgezet worden, Robin, Vincent en Alberto kregen meer kans om 1 tegen 1 te spelen of Mark, Luuk òf Mike aan te spelen, we vochten ons terug in de wedstrijd. We gingen rusten met een 34 – 35 voorsprong. De volgende vraag was houden we het conditioneel vol ? De 3e periode werd spannend. Lokomotief zette aan en de U14-1 kwam onder druk te staan, de Loko guard sneed te vaak door onze verdediging, dus werd een 2e middel uit de trukendoos gehaald; Alberto moest ervoor zorgen dat die guard geen bal meer kreeg en ook dat plan lukte; de “angel”, raakte, door zijn “Italiaanse bodyguard” geïrriteerd en speelde hierdoor zichzelf uit de wedstrijd, BVL rook zijn kans, het team kreeg meer vertrouwen in een goede afloop met Mike voorop ! Hij scoorde de ene bal naar de andere onder het bord, o.a. via een paar hele mooie passes van Marco, maar ook zijn medespelers gingen sneller spelen en gingen nu vaker scoren en in de 7e minuut van de 4e periode stonden we met 54 – 65 voor! Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen; de wedstrijd eindigde in een 65 -70 winst en blije gezichten bij BVL. Een extra compliment verdienen onze U12 spelers Jeroen en Vincent, zij laten zien het nivo prima aan te kunnen. Tuurlijk er valt nog HEEL VEEL te leren, ons spel moet sneller, onze weerstand hoger, ons spel fysieker, maar deze overwinning pakken ze ons niet meer af en het smaakt zeker naar meer ……
Scores: Mike (39), Mark (10), Alberto (9), Robin en Jeroen (4) en Marco en Luuk (2)