Zaterdag 4 oktober speelde de U12-1 zijn tweede wedstrijd van dit seizoen (de eerste werd er gewonnen van de Grashopperjongens U12) tegen Lokomotief en vooraf waren de verwachtingen hoog; immers had BV Leiderdorp Lokomotief nog verslagen op het toernooi van BV Bourgondië begin september . Hoe anders verliep deze wedstrijd: in het eerste kwart kon BVL nog enigszins meekomen; Mathijs en Vincent scoorden samen 10 punten maar het was al duidelijk dat het moeilijk zou worden; Leiderdorp moest al vaak aan de noodrem trekken en er vielen al veel persoonlijke fouten aan leiderdorpse kant. Na het eerste kwart stond het 14 tegen 16. In het tweede kwart gaf Lokomotief gas; hun 5 tal was duidelijk beter en sneller. Verdedigend lieten we een behoorlijk aantal steken vallen en Lokomotief liep nu echt uit. Na het tweede kwart stond het al 28 tegen 45 en het was dankzij de scores (12 punten in het tweede kwart ) van Emma, die goed op dreef was dat we op 28 punten stonden. Alleen Vincent scoorde nog twee punten en dat was al een teken aan de wand. Veel energie ging zitten in het aanvallende spel van Lokomotief.
Na de rust kwam Lokomotief pas goed op stoom en zette helaas het verval van BVL verder door; er werd steeds minder gescoord en alleen Emma en Burhan konden nog wat puntjes bij elkaar sprokkelen. De onervarenheid van nieuwe spelers, de tol van de drie oktober waren factoren die meespeelden maar vooral Lokomotief (kwam totaal met 12 spelers) had in alle kwarten een goed 5 tal. We hebben goed kunnen zien aan welke zaken we moeten gaan werken om de zaak weer op de spreekwoordelijke rails te zetten. Lokomotief won uiteindelijk met 48 tegen 94. Aan Leiderdorpse kant was Emma de grote uitblinkster met 18 punten!

[i]Scores BVL:[/i] Vincent 6 p., Mathijs 8 p., Jeroen 8 p., Bo 2 p. , Burhan 6 p. en Emma 18 punten