Ja, we kunnen het nog. De slechte wedstrijd van vorige week was dus gewoon een incident. Zaterdag speelden de “Eagles” in “Wolves”-kleren tegen West-Brabant Giants. In de Bloemerdhal werd het een groot puntenfestijn. Na afloop stond er een eindstand op het bord die we niet veel meer mee zullen maken in de eredivisie basketbal, 140 – 80.
Aanvallend lukte dit keer bijna alles. De bezoekers uit Bergen op Zoom werden vanaf de eerste minuut aan alle kanten voorbijgelopen. Dat lag deels aan de zwakke verdediging van de Giants maar vooral aan het constante, hoge tempo dat wij speelden. Werd er niet direct inside gescoord, dan werd er keurig gezocht naar de vrije man en volgde er een raak schotje.
In alle kwarten scoorden we boven de 30 punten (39 in het vierde). Aanvallend verslapten we dus geen enkel kwart. Dat is een mooie constatering, zeker als we daarbij ook in acht nemen dat de “starters” dit keer minder minuten speelden dan gewoonlijk. Het gehele team heeft lekker kunnen ballen, iedereen stond na afloop dan ook met een score op het sheet.
Wat ondanks de grote overwinning nog steeds niet tot tevredenheid stemt, is de verdediging. De “Eagles” verliezen daar nog weleens een paar veren. De speelwijze, in het playbook toch duidelijk uitgelegd, wordt niet door iedereen goed begrepen en leidt soms tot verwarring in het veld. Ook zaterdag ontstonden daardoor een paar vreemde situaties waaruit de Giants té makkelijk konden scoren. Op de trainingen zijn coach Edmar en ass.coach Jorrick hard bezig om de speelwijze er in te slijpen. Daar gaat het al beter dan tijdens de wedstrijden, we verwachten dan ook dat we in de toekomst ook met een vette [b]D[/b](efence) kunnen spelen.
Ten opzichte van vorige week speelden we een stuk geconcentreerder. Ook de statistieken laten dat duidelijk zien. Het schot viel nu wél. Vorige week tegen RoBa noteerden we een percentage van slechts 31,5%, tegen West-Brabant Giants scoorden we 59%. Daarbij scoorden we ook een hoog percentage vrije worpen (72,7%) en driepunters (66,6%). Natuurlijk, West-Brabant Giants is niet de sterkste tegenstander, maar JU16-1 leverde zaterdag toch een prima prestatie!

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 5, Vincent Antes 24, Boris Crama 31, Niels van Elteren 12, Dennis Gout 6, Rutger Groeneveld 15, Tim Heshusius 8, Jerom Kok 4, Raoul Koopmans 25, Glenn Richardson 2, Michiel Willems 8.