De uitwedstrijd tegen Prik Jumpers in Tubbergen werd een eenvoudige prooi voor de meiden van Lokomotief MU20 en zij boekten daarmee hun derde zege in de meisjes eredivisie U20. De basis voor de overwinning werd gelegd in een uitstekend gespeelde eerste helft.

Het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen liet geen gras groeien over de ambities van de avond. Een full court press bracht Lokomotief van 4-4 naar 4-13 en 6-27 aan het eind van de periode. Rosanne Kruithof pakte verschillende intercepties en het team speelde met een goede focus op een optimaal resultaat. Ella Tijssen liet hierbij zien dat zij op de goede weg is en had zowel verdedigend als aanvallend een goede bijdrage in het teamresultaat. Ook in de tweede periode werd de voorsprong verder uitgebouwd doordat Perik Jumpers nog steeds geen antwoord had op het snelle spel van Rijswijkse zijde. Willemijn Kallenberg dirigeerde het team prima, terwijl Maxime Essenstam en Esther van der Veer juist ook in de bucket veel gevaar brachten voor de Tubbergsen. In het team waarin Lokomotief op hoge snelheid draaide maakte Gillian Scholten een prima debuut en liet verschillende malen haar talenten zien. Het gevolg was dat de wedstrijd halverwege reeds gespeeld was: 21-48.
In de tweede helft schakelde Lokomotief een versnelling lager en werd met de handrem gespeeld. Coach Kallenberg was hiermee niet blij en met name Willeke Bruins moest het hierbij ontgelden. Zij pakte echter prima de handschoen op en nam het voortouw in de scores voor de Eagles. Na de derde periode (41-67), kon de vierde periode achteraf gezien beter schriftelijk worden afgedaan. Perik Jumpers kon niets aan de achterstand af doen en bij Lokomotief werden Willemijn Kallenberg, Rosanne Kruithof en Maxime Essenstam al aan de kant gehouden om ze te sparen. Zij vertrokken spoorslags na de wedstrijd naar Landsmeer om te proberen nog bijdrage te leveren aan het laatste kwart van de dames eredivisie wedstrijd tussen Probuild Lions en Wereldtickets Leiderdorp.
Scores: Maxime Essenstam (18), Willeke Bruins (16), Willemijn Kallenberg (15 p; 11 ass), Esther van der Veer (10), Rosanne Kruithof (9), Lara Moerer (6), Gillian Scholten (5), Ella Tijssen (4), Richelle van der Keijl (1).