Met weer verreweg het jongste team in de competitie hadden de coaches de hoop om dit jaar leuke wedstrijden te spelen. Vorig jaar werd immers alles verloren en dit jaar hadden we tot nu toe enkel nog een periode weten te winnen, maar nog geen wedstrijd. Tegenstander vandaag was Green Eagles U10 uit Maassluis. De jongens en meiden hadden er zin in. De meeste hadden gisteravond genoten van een spectaculaire wedstrijd van Wereldtickets.nl en wilden vandaag wel laten zien dat zij ook een potje kunnen basketballen!!!

De eerste periode was het nog even lastig. Green Eagles had het betere van het spel, ondanks het harde werken in de verdediging. Deze periode werd verloren met 3-13. De tweede periode werd er niet alleen goed verdedigd, maar ook in de aanval klopte het beter. Door goed te passen en door ook goede lay-ups te lopen werd de achterstand verkleind. De tweede periode werd gewonnen met 9-5. De ruststand was 12-18. En toen gebeurde het!!!! In de 2e helft werd er echt fantastisch gespeeld. Mooie aanvallen werden afgewisseld met ook nog hard werken in de verdediging. De stand na het 3e kwart 22-22. Er waren nu toch echt mogelijkheden om te winnen!!! Als een stel tijgers gingen ze laatste periode van start. De tegenstander kreeg gewoon bijna geen kans om over de middellijn te komen. Als een echt team werd er overgespeeld en zowel de lay-ups als schoten gingen erin. Na een jaar hard trainen was het resultaat daar: 39-28 …… CHAMPAGNE!!! (of patatjes). Wat een fantastische prestatie!!! Echt verdient!!!