Een regenachtige zondag, jongens met 3-oktober in de benen, en een goede tegenstander levert toch een heel leuke middag op. Ons “Jongens onder 18” team had er overduidelijk zin in en Mark onderstreepte dat door de eerste aanval scorend af te sluiten. Robin en Do scoorden snel daarna en BVL leidde met 7-0. Pas in de tweede minuut kwam Loko tot scoren, ze deden dat vol overtuiging en van afstand. De eerste van de twee driepunters die in deze periode viel. We keken weer tegen een gelijke stand aan. Korter passen en kort verdedigen was het devies en weer liep BVL door scores van Mark en Robin uit. Loko kwam sterk terug, verdedigde goed en pakte de rebounds. De laatste drie minuten kwam BVL niet tot scoren en wist Loko de stand terug te brengen tot 21-23.
De tweede periode werd er snel en stevig gespeeld, Michiel pakte de eerste score. Daarna was het Mark die er 9 op rij ingooide. Loko stond er bij en keek er naar…Slechts in de vierde t/m de 8-ste minuut kwam men tot scoren. Mark, Broeno en Do speelden sterk in de aanval en Armand en Michiel brachten de bal op. Sander vierde zijn eigen feestje, zijn eerste score in een officiële basketbalwedstrijd! De eerste helft werd met 36-47 in ons voordeel afgesloten.
De tweede helft begon goed, Broeno opende de score, gevolgd door Pieter die er twee ingooide. Do kwam er mooi over heen met een driepunter. Toch was coach Bert niet tevreden over het spel, er werd niet kort genoeg verdedigd waardoor Loko veel kon schieten en scoren. Ook in de aanval werd teveel gekozen voor de dribble in plaats van de korte pass. Na enige corrigerende opmerkingen ging het team strakker spelen en werd de voorsprong uitgebouwd tot 24 punten. In de laatste periode blesseerde Broeno zich, het had gelukkig geen impact op het team. Koen scoorde twee keer en ook Sander wist weer te scoren.
Een sportieve en leuke wedstrijd die we wisten te winnen met 90 tegen 70.
Armand (2p), Sander 5, Koen 4 (1p), Pieter 4, Robin 18 (1p), Broeno 6 (1p), Mark 25 (2p), Do 16 (2p), Michiel 12 (3p)