De wedstrijd van afgelopen zondag in de Apollohal in Amsterdam was al een vroege ‘topper’ in de MU20 eredivisie. Beide teams waren nog ongeslagen en de winnaar van het onderlinge duel zou alleen aan kop gaan in de eredivisie. Lokomotief MU20 begon erg goed, maar kwam uiteindelijk “power” tekort om de voorsprong vast te houden. In de vierde periode ging uiteindelijk het ‘licht’ uit: 73-58 voor de Amsterdamsen.

Lokomotief kende een bliksemstart in deze wedstrijd. De verdediging sloot als een huis en aanvallend werd trefzeker afgerond. Na drie minuten prijkte er een 0-10 voorsprong op het scorebord en volgde een logische time-out aan Amsterdamse zijde. De voorsprong kon worden vastgehouden. Maxime Essenstam werd inside goed aangespeeld in de aanvalssystematiek en zeker ook Esther v.d. Veer kwam tot dicht onder de basket, waardoor er aan het eind van de eerste periode een verrassende voorsprong prijkte voor de Rijswijksen: 11-19.
Bij Mosquito’s lag het probleem vooral in de verdediging. Lokomotief kon te diep inside spelen en toen de verdediging inside werd aangescherpt doordat Fieke Ligthart zich duidelijker liet gelden, kreeg Lokomotief het moeilijk en ontspon zich in de tweede periode een gelijk opgaande strijd waarbij de jeugdige Rijswijksen door scores van Rosanne Kruithof tot aan de rust een 32-33 voorsprong kenden.
Tot aan de vierde minuut in de derde periode bleef Lokomotief aan de positieve kant van de score (38-40), toen een driepunter van Tessel van Dongen de wedstrijd definitief deed kantelen. Het schot aan Loko-zijde liep niet en ook inside kon Lokomotief geen vuist meer maken. De fysieke krachten waren tegen de duidelijk oudere tegenstandsters van Mosquito’s opgebruikt en in een run liepen de Amsterdamsen naar een 63-44 voorsprong. Willemijn Kallenberg wist in de vierde periode nog iets van de achterstand af te snoepen, maar bij 73-58 was de eerste (overigens vooraf ingecalculeerde) nederlaag in de competitie voor Lokomotief een feit.
Scores: Willemijn Kallenberg (14), Esther v.d. Veer (9), Richelle v.d. Keijl (9), Rosanne Kruithof (8), Maxime Essenstam (8), Zera Butter (7), Lara Moerer (3), Willeke Bruins, Ella Tijssen en Lupe Hoppenbrouwer (0).