Waar Willemijn Kallenberg vorige week tegen Amazone haar visitekaartje afgaf, was het dit keer Zera Butter die haar schier eindeloze mogelijkheden als schutter etaleerde. Aan het begin van de vierde periode schoot zij alle hoop op een beter resultaat bij Binnenland aan flarden met een loepzuivere 5 op 5 driepunters (van 9 in totaal).

De wedstrijd tegen de regerend tweevoudig Nederlands kampioen werd op voorhand als zwaar, maar zeker als niet kansloos ingeschat. Het team had er vertrouwen in dat Binnenland de ‘hel van Rijswijk’ niet zou overwinnen.
Lisa van den Adel zette voor Binnenland de toon. In de eerste de beste aanval denderde zij door de bucket en benutte eveneens de bonus. Willemijn Kallenberg antwoordde met een droog schot en opnieuw was het Van den Adel die door de bucket naar de basket kon (2-5). De coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen namen direct een time out om orde op zaken te stellen in de afspraken van de verdediging. Dat had effect, want de dreiging door het midden kon nu goed worden afgesloten en ook aanvallend kwam de variatie er goed door. Maxime Essenstam kwam prachtig onder de basket vrij na een goed uitgespeelde aanval en Zera Butter liet haar eerste driepunter vanuit de hoek van het veld los. Via 11-7 kwam Lokomotief aan het eind van de eerste periode op 15-12.
In de tweede periode maakten de meiden het verschil. Willeke Bruins en de prima spelende Richelle v.d. Keijl kwamen goed door en het verschil tussen de beide teams liep steeds verder op. Met een verre driepunter van Willemijn Kallenberg ‘dubbele’ zij op dat moment Binnenland (38-19).
Na een 40-25 rust, greep Binnenland de derde periode aan om te proberen met een zone verdediging nog terug in de wedstrijd te komen. Aanvankelijk had deze strategie effect omdat Lokomotief zich te gemakkelijk liet verleiden om snel te schieten, in plaats van door passing en insnijden betere opties te creeren. Omdat nu ook Jamailah Adams iets meer vrijheid kreeg, kon Binnenland in deze periode de strohalm vasthouden voor een beter resultaat. Adams had tot dan aan de leidband van de uitstekend verdedigende Rosanne Kruithof gelegen, maar kon nu enkele keren goed door de bucket snijden. Zij creerde daarmee niet alleen eigen mogelijkheden, maar ook kansen voor haar medespeelsters. Aan het eind van de derde periode (49-38) was er dan ook nog van alles mogelijk.
Zera Butter gebruikte “money-time” in de wedstrijd om haar schutterstalenten te etaleren. In een one-man-show verpulverde zij met 5 driepunters op rij alle hoop bij Binnenland en schoot Lokomotief naar een onbedreigde overwinning. Eigenlijk was het onbegrijpelijk waarom zij steeds zoveel ruimte kon krijgen, maar zij maakte er dankbaar gebruik van. Bij 72-45 kon coach Kallenberg al de applauswissels gaan inzetten, waardoor de laatste minuten nog wat rommeliger werden uitgespeeld en Binnenland de eindstand nog een iets dragelijker aanzien kon geven: 73-52.
Scores: Zera Butter (35), Richelle v.d. Keijl (10 p; 11 reb), Willemijn Kallenberg (8), Willeke Bruins (7), Esther vd. Veer (4 p, 7 reb), Maxime Essenstam (3), Lupe Hoppenbrouwer (2), Rosanne Kruithof (2), Lara Moerer (1), Ella Tijssen (0).
Scores Binnenland: Lisa van den Adel (11), Jamailah Adams (7), E. Sohns (7).