U14-2 haalt zwaarbevochte zege op Waddinxveen Flyers en wordt eerste in de poule! Om eerste in de poule te worden, gelijk met DAS, MOEST er gewonnen worden in Waddinxveen. De eerdere ontmoeting (in het voorseizoen) ging verloren omdat Waddinxveen Flyers niet op maar over het randje” speelde. De scheidsrechters waren toen niet bekwaam genoeg om het spel van Waddinxveen Flyers te doorgronden en dus gingen we met een “wat-staat-er-ons-nu-voor-een –scheidsrechters-te-wachten-gevoel” richting Waddinxveen. Daarbij kwam ook nog eens het bericht dat Maddy nog steeds geblesseerd is aan haar hand en dus niet kon meespelen en juist Maddy kunnen we in zo’n wedstrijd prima gebruiken. In de eerste periode werd al snel duidelijk dat Waddinxveen niet anders kan spelen dan gemeen spelen, tuurlijk er zijn een aantal spelers bij die best leuk kunnen ballen, maar dat dit inhoudt dat je in de verdediging alles mag doen wat toch echt niet in het spelregelboekje staat, gaat mij te ver en is zeker geen goede zaak voor het basketbal ! Het geluk was aan onze zijde; de scheidsrechters floten wel volgens het boekje en merkten ook al gauw dat Waddinxveen Flyers “niet correct” verdedigde, in plaats van thuisfluiten lieten deze 2 scheidsrechters zien het ook niet eens te zijn met de spelwijze van hun eigen U14!. Na de eerste periode stonden we weliswaar met 17-13 achter, maar doordat we geconcentreerd bleven basketballen (waaronder een fantastisch verdedigende Luuk tegenover één van de beste spelers) probeerden we met veel passes de fysieke duels te vermijden, de foutenlast zou uiteindelijk dan toch in ons voordeel vallen. Met de rust stonden we nog iets verder achter ( 33 – 25) maar we wisten ook dat Waddinxveen al een grote foutenlast had. In de 3e periode werd er op initiatief van Marco een double teaming ingezet, die boven verwachting prima verliep. Samen met Tycho, Isaiah, Alberto en zijn broer Jeroen bracht hij de guards van Waddinxveen Flyers helemaal in verwarring , de ene na de andere bal werd verkeerd gepast en dat we nog niet weg konden lopen was alleen maar doordat de Waddinxveen spelers helemaal niet meer op de bal speelden maar nu echt de spelers: de fouten en technische fouten (3 stuks (!) vlogen om onze oren! Jeroen kreeg op die manier in de 3e periode 10 vrije worpen te nemen, waarvan hij er slechts 3 miste ! De U14-2 liet nu ook zien zich niet van de wijs te brengen door hard te blijven werken, de U14-2 liep weg naar een 44 – 48 tussenstand na de 3e periode en daarna was het over en uit voor Waddinxveen, de foutenlast was zo groot dat – bijna – alle foutenvakjes op het sheet gevuld waren (26 fouten van 7 spelers, waaronder 3 technische !), de wedstrijd eindigde in 54 – 64 en dit leverde de eerste plaats voor de U14-2 op ! Gefeliciteerd Jeroen, Mike, Isaiah, Marco, Alberto, Luuk, Robin, Tycho, Maddy en Mark met het behalen van de eerste plaats. Nu nog de beslissingswedstrijd tegen DAS om het kampioenschap, maar jullie mogen al met recht trots zijn op de prestatie, als jongste jaars eerste eindigen tussen U14-1 kan zeker een top prestatie genoemd worden!

[i]Scores:[/i] Mike (20), Jeroen (14), Robin (10), Alberto (6), Isaiah en Tycho (4), Marco en Mark (3) en Luuk (2)

[img]/img/nieuws/JU14-2.jpg[/img]
[i]Knappe overwinnning… nu een “echte” finale![/i]