Zaterdag moest de JU16-2 zonder Esteban, de Speedy Gonzales van het team, starten tegen DAS. Daarnaast hadden Pieter en Jeroen zich deze week meer met Denen bezig gehouden dan trainen en ook Mark was niet wezen trainen i.v.m. het bekijken van Tsjechische “schoonheden”. Philip zit op dit moment nog steeds in de lappenmand en kon dus ook niet meespelen. Kortom: genoeg redenen om aan te nemen dat het geen gemakkelijke wedstrijd voor ons zou worden. De eerste periode leek een voorbode te zijn, de JU16-2 miste de “stoorzender” voorin en weigerde vooralsnog harder te werken, waardoor DAS eenvoudig een voorsprong kon nemen, wel moet gezegd worden dat de coach gewoon weer de teams in zijn geheel doorwisselde, zodat we conditioneel in de 2e helft er beter voor zouden staan. Na de eerste periode, die met 10 -15 werd verloren, begon de JU16-2 aan de 2e periode veel beter; de tegenstander werd nu wel goed verdedigd, er werd harder gewerkt en ook stapte een nieuwe stoorzender en scorer naar voren: Vince “Lace” de Jong ! Hij wurmde zich lang 1,2 soms wel 3 tegenstanders en wist dan ook nog te scoren ! De JU16-2 geloofde er weer helemaal in, de guards Dennis en Mark bouwden nu de aanval prima op, waardoor, naast Vince, ook de lange jongens Daan, Rogier,Roy en Pieter vaker de kans kregen om te scoren. Helaas waren we in de afwerking slordig (blijft een probleem, ondanks elke training maar weer layups lopen …) zodat het met rust pas 29-28 stond, maar nu wel in ons voordeel. In de 3e periode ging het doorwisselen in ons voordeel werken, DAS werd moe en ook Mitch, Jeroen en Tugay roken hun kansen, Tugay pakte veel aanvalsrebounds en Mitch en Jeroen wisten ook te scoren. Via 46 – 43 werd in de 4e periode de gashendel opengetrokken en liep de JU16-2 weg naar een 70 -54 eindstand. Prima gedaan JU16-2, nu nog 1 wedstrijd tegen Westland Stars, als we deze ook nog winnend kunnen afsluiten dan mogen jullie met recht tevreden zijn met jullie prestatie; gewoon als tweede eindigen tussen JU16-1-teams !

[i]Scores:[/i] Vince (19), Daan (12), Roy (10), Mark en Dennis (8), Pieter (5), Mitch (4), Rogier, Tugay en Jeroen (2)