We beginnen er aan te wennen. Een matig eerste deel wordt gevolgd door een veel beter tweede deel. We winnen uiteindelijk verdiend, maar moesten toch weer te lang zoeken naar het juiste ritme. In Almere tegen BC Omniworld is het team de eerste twee kwarten zeer wisselvallig, en af en toe niet vooruit te branden. In het derde kwart wordt Almere voorbijgerend en in het vierde kwart wordt de wedstrijd keurig uitgespeeld. We winnen met 101 – 86.
Het scoreverloop in de eerste twee kwarten is heel grillig. We staan 8 punten voor, maar even later staan we er 6 achter. Het is dus allemaal heel wisselvallig. Opvallend is dat een aantal spelers de laatste weken te langzaam op gang komen. Er wordt te afwachtend begonnen. Voor zaterdag hebben we misschien een verklaring. De scheidsrechters zijn hun fluit vergeten of ze hebben ook last van de benauwde atmosfeer in de sporthal. Ze fluiten in ieder geval bijna nergens voor (onbegrijpelijk, we spelen op het hoogste rayonniveau). Daardoor ontstaat een fysiek spelletje waar we niet zo van houden. Als we de getrainde spelletjes goed uitvoeren, hebben we daar minder last van. Door dat niet te doen, spelen we de fysiek sterkere tegenstander in de kaart door het speelveld klein in plaats van ruim te maken. Het eerste kwart winnen we met 22 – 20, het tweede wordt verloren met 23 – 26. Ruststand 45 – 46, we staan één punt achter.
Na rust nemen we direct het initiatief. Het tempo gaat flink omhoog en we beginnen vanuit de verdediging meer druk op de bal te geven. Het resultaat is direct zichtbaar. Een paar vlijm scherpe fastbreaks zorgen direct voor een kleine voorsprong. Nu rent Omniworld achter óns aan. Ze krijgen het conditioneel moeilijk en beginnen meer fouten te maken. De daaruit voortkomende vrije worpen worden in deze belangrijke fase van de wedstrijd bijna allemaal verzilverd. We lopen dus verder uit. Aan het eind van het kwart komt Omniworld met twee driepunters weer wat terug, maar het kwart winnen we met 34 – 24. We staan 9 punten voor (79 – 70).
In het vierde kwart proberen we de voorsprong te consolideren. Omniworld dringt nog wel even aan, maar omdat wij ook gewoon onze puntjes blijven maken, wordt het verschil niet kleiner. Naar het eind van de wedstrijd lijkt Omniworld ook moe gestreden, en lopen we zelfs meer uit. We spelen nu wel slim. We spelen langere aanvallen zodat de tijd ook in ons voordeel gaat werken. De eindstand wordt via twee rake vrije worpen bereikt. We winnen met 101 – 86.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 2, Vincent Antes 15, Tomas Breel 17, Boris Crama 27, Tim Heshusius 12, Raoul Koopmans 18, Jeroen Vos 8, Michiel van Zwieten 2