Dat het bij voorbaat een ruime uitslag zou worden stond van tevoren vast. Maar, 89 – 24 hadden we niet verwacht. Helaas moest Mady zich afmelden wegens een blessure (sterkte Mady, we rekenen op je a.s. vrijdag !), maar de rest van de spelers waren aanwezig. We begonnen met een full court press, maar die pakte niet goed uit, we waren altijd een stap te laat of een speler stond toch vrij, hierdoor kon BS Leiden in de eerste minuten bijblijven. Nadat we besloten hadden over te gaan naar half court ging het veel beter, waarna we de eerst periode met een 17 – 12 winst konden afsluiten. We wisten nu wel hoe we moesten verdedigen en Marco, Isaiah, Alberto, Mike en Robin konden nu een geliefd spelletje spelen; tegenstander laten komen, opvangen rond de bucket, storeninterceptie en dan fast break richting basket van de tegenstander, de tweede vijf met Luuk, Mark, Tycho, Jeroen en Mike, deden precies hetzelfde spelletje en lieten de tegenstander met een 24 – 0 run in de 2e periode en een stand van 41-12 de rust ingaan. In de 3e en 4e periode bleef de JU14-2 het goede spel doorzetten en werden de combinaties tussen de spelers steeds beter, helaas moest Alberto de wedstrijd verlaten omdat hij zich niet lekker voelde (de spaghetti, Marco ?). BVL liep via 22 – 8 in de 3e periode en 26 – 4 in de 4e periode uit naar een 89 – 24 en mag de JU14-2 zich gaan voorbereiden op een heel andere tegenstander a.s. vrijdag: Waddinxveen Flyers, daar hebben wij uit nog zeker een appeltje te schillen.
Mochten we deze wedstrijd winnen, dan staat de deur van het balcon van het gemeentehuis in Leiderdorp wagenwijd open voor de huldiging van de JU14-2 ……

[i]Scores:[/i] Mike (30), Mark (18), Robin (12), Marco (8), Isaiah (7), Jeroen en Luuk (6) en Alberto (2)