De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen Jump was de JU14-2 tegengevallen. De felheid was er uit en het was toen vooral Mike die de wedstrijd in het voordeel van BVL besliste. Afgelopen zondag stond een heel ander JU14-2 in het veld, dit team wil (weer) kampioen worden ! Het team had er zo’n zin in, dat de coach Mike (ondertussen gegroeid van “Hightower” naar “the Skycraper”) Hogervorst veel rust kon gunnen; alle 10 spelers kregen dezelfde speeltijd en lieten zien dat ze daar vandaag allemaal recht op hadden! De basis vijf: Marco, Isaiah, Mady, Mike en Robin gingen prima van start en legden al snel de basis voor de uiteindelijke overwinning. Jeroen, Alberto, Mark, Luuk en de – al met een wedstrijd in de benen gespeeld hebbende, maar toch onvermoeibare – Tycho namen zonder probleem na 5 minuten (prima “aangegeven” door timer Bas Kallenberg) het stokje over en lieten heel leuk spel zien, toeschouwers moesten dit grif toegeven: de JU14-2 speelt prima en fris basketbal ! Mark greep zijn kans en wilde Mike evenaren in topscore en was zeer gretig onder de basket, Luuk liet ook zijn “moves” zien met als toppunt een achterwaarts gegooide score (way-to-go Luuk!) , maar ook Robin “Hood” meldde zich weer; lukt het niet met de layup dan was zijn schot “dodelijk” en zo kon er over alle spelers wel iets gezegd worden maar dan beslaat dit verslag de hele site. We wonnen met 90 – 60 en het team verdiende een dikke pluim voor het getoonde spel. Tuurlijk er valt nog best een hoop te leren; o.a. de verdediging zou nog een stuk beter kunnen en fysiek moet een aantal spelers nog groeien, maar laat de JU14-2 maar “schuiven”, dat komt vanzelf wel goed. We zijn in ieder geval als team goed op weg en dat kan in de toekomst wel een heel groot voordeel opleveren. Eerst nu nog winnen van BS Leiden en Waddinxveen Flyers en als we de komende weken zo blijven spelen dan moet het kampioenschap zeker te pakken zijn !

[i]Scores:[/i] Mike (27), Mark (18), Robin (14), Luuk (8), Marco, Alberto (5), Tycho, Mady en Isaiah (4) en Jeroen (2) . Dit geeft een totaal van 91, telfoutje op het sheet (foei Raoul ….)

[img]/img/nieuws/JU14-2 NIEUW.jpg[/img]