Wat kan Basketball-wedstrijd toch onvoorspelbaar zijn; van te voren stond BVL U 12-1 op de laatste plaats in de competitie en Grasshoppers op een tweede plaats en kon theoretisch nog kampioen worden. Maar hoe anders verliep de wedstrijd ….
De U 12 kwam dit keer goed uit de startblokken; Mady, Eliah, Jeroen, Burhan en Mathijs gaven de Grasshoppers het nakijken; de ene score na de andere vloog erin. De Katwijkers waren duidelijk van slag en mistten vele ballen. Na de eerste kwart stond het 18-7. Dit ging de tweede kwart op de zelfde wijze door; Evelien, Vincent, Emma en Olivier kwamen in de ploeg en de Katwijkers stonden erbij en keken erna. De ruststand was 51 tegen 11
De derde kwart kwam Grashoppers terug ; de achterstand van 30 punten werd gehalveerd. Er sloop wat onzekerheid in het spel van BVL; er werd niet goed rond gespeeld en de Katwijkers kwamen steeds beter in hun fysieke spelletje. Het derde kwart werd dan ook verloren met 10 tegen 25 punten.
Gelukkig werd dit in het vierde kwart weer recht gezet en liepen we weer uit. Jammer genoeg liep af en toe de irritatie hoog op in het veld en ook buiten het veld…. BVL speelde de wedstrijd goed uit en won uiteindelijk overtuigend met 75 tegen 48.
Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en hopelijk kunnen we die vervelende laatste plaats achter ons laten…

[i]Scores:[/i] Burhan 10 p., Mady 10 p., Jeroen 6 p., Mathijs 8 p., Eliah 2 p., Evelien 17 p., Vincent 12 p., Olivier 8 p. en Emma 2 p.