Het was vandaag de wedstrijd van de waarheid: wie won maakt goede kans om kampioen van de 2e klasse te worden. De U16-2 begon prima; het verdedigingswerk van Dennis, Esteban, Roy, Philip en Pieter, bezorgde BV Alphia grote problemen, hierdoor werden de lange mannen van BV Alphia buitenspel gezet en had de U16-2 een prima start. Dit verdedigingsspel werd overgenomen door de anderen: Mark, Mitch, Vince en Daan. Ons spel verliep zo goed dat we de eerste periode met 4 – 15 wonnen, dat beloofde nog wat voor de rest van de wedstrijd !
In de 2e periode ging het een stuk minder; Mark, Roy, Philip en de andere wissels Rogier en Tukay deden wel flink hun best, maar BVAlphia kreeg meer vat op ons spel en wijzelf gingen (door vermoeidheid?) minder goed verdedigen en daarnaast kregen we er ook geen layups meer in (of had dat te maken met het feit dat de lange mannen van BV Alphia toch meer in een zone verdedigden dan men-to men ?). Door dit stonden we daarom met de rust achter: 26 – 23.
In de 3e periode leefden we weer helemaal op, de tegenstander maakte meer en meer fouten , wij gingen weer beter verdedigen ondanks de opkomende vermoeidheid en we maakten het BV Alphia weer erg lastig, toch bleef ons aanvalspel onder ons niveau, er werden teveel mooie kansen om zeep geholpen, na de 3e periode stond het 47-46 voor BV Alphia en duidelijk werd dat de 4e periode een heel spannende zou worden.
In de 4e periode was het steeds BV Alphia dat als eerste wist te scoren , maar toch wist de U16-2 steeds weer terug te komen, in de laatste minuut kwamen we zelfs langszij, BV Alphia zat er door heen, de winstkansen leken naar ons om te slaan …. totdat BV Alphia een “wanhoopspassschot” (iets anders kan ik het echt niet noemen) vanaf de middenlijn richting basket gooide en deze ook nog raak ging : 68 – 65! De U16-2 probeerder nog wel iets terug te doen maar de scheidsrechters zagen helaas geen (opzettelijke) fout op Esteban, waardoor BV Alphia zelfs balbezit kreeg. De wedstrijd, ondanks sterk aandringen van de U16-2, eindigde in: 68 – 65. Jammer U16-2, jullie hebben vandaag zeker laten zien dat jullie gegroeid zijn in spel en felheid als team sinds januari en dat jullie het niveau tussen de U16-1 teams prima aan kunnen, af en toe spelen we somsnog teveel met emoties, maar dat is jullie vergeven, de tegenstander maakte het er vandaag ook naar. Laten wij in ieder geval de rest van de wedstrijden winnen en dan hopen dat BV Alphia in de komende wedstrijden toch nog een misstap maakt.

[i]Scores:[/i] Esteban 30, Daan 15, Pieter, Roy en Vince 4, Philip 2, Mitch 1 en nummer 83 van BVA 2