De U12-1 heeft zondag 9 maart een fantastische prestatie geleverd. Met de coaches Glenn en Wichard en invallers Manon en Jelle reisde de U12-1 af naar Voorburg De eerste periode begonnen we met Mady, Eveline, Olivier, Jelle en Mathijs. Het werd al gauw duidelijk dat de start van de U12-1 niet goed verliep, in de aanval liepen we elkaar te vaak in de weg en hadden we nauwelijks oog voor de bal, ook de verdediging was niet goed, de nummers 13 en 53 van Voorburg profiteerden hier prima van en scoorden er lustig op los! Na de eerste periode stond het 30-7(!) en een grote nederlaag leek er voor onze U12-1 aan te komen…..
In de 2e periode was het de vraag of Vincent, Eliah, Manon, Jeroen en Burhan de Voorburg-trein tot stoppen konden brengen. In het begin was dit zeker niet het geval, de nummers 13 en 53 bleven doorgaan met scoren, alleen de U12-1 ging nu ook meescoren, het spel ging nu heen en weer en tegen het einde van de periode begon de U12-1 steeds beter (zeker aanvallend) in het spel te komen. Helaas werd deze periode toch ook verloren: 28 – 24 en we stonden in de rust dan ook met 58 – 31 achter, 27 punten achter (!!!) wat kon de U12-1 hier tegen doen ??!!
Dat zou blijken in de 3e periode: Maddy, Eveline, Jeroen, Burhan en Vincent gingen het proberen , na de eerste minuut ging de U12-1 full court press spelen. De nummers 13 en 53 zaten nu op de bank en de U12-1 maakte – nu op hun beurt – daar prima gebruik van; elke bal werd òf afgepakt òf ingeleverd bij BVL en wat in de eerste 2 periodes niet lukte, lukte nu wel, de U12-1 gaf alles wat ze hadden en dat was in die periode veel, HEEL VEEL: in de 4e minuut stond het 60-45 en in de 7e minuut stond het 60-58 (!), de dreun aan Voorburg was uitgedeeld en de U12-1 “denderde” over de tegenstander heen: na de 3e periode stond het 60-64, BVL stond voor !
Omdat dit team zo in de winning mood was wilde de BVL coaches deze 5 in de 4e periode laten staan, taktisch nogal gewaagd, want de de nummers 13 en 53 zouden er in deze periode weer inkomen en Mady, Jeroen, Burhan, Eveline en Vincent hadden heel veel energie verbruikt. Toch pakte het goed uit, Voorburg kwam de dreun niet meer te boven, de Leiderdorpse Hoge Snelheidstrein denderde over Voorburg, verse wissels kwamen er nog in bij BVL en de wedstrijd eindigde in een verdiende 66-82 winst voor BVL ! De U12-1 kan trots zijn op zichzelf voor een dergelijke prestatie. We weten vanaf nu hoe we moeten gaan spelen, dus daar gaat zeker op getraind worden, want als we vanuit een 30-7 achterstand toch nog met 16 punten verschil weten te winnen, dan heb je als team nog een hele mooie toekomst voor de boeg ! Manon en Jelle, bedankt voor de invalbeurt, misschien was het even wennen, maar jullie lieten zien ook goed mee te kunnen komen in het spel van de U12-1!

[i]Scores:[/i] Jeroen 41, Eveline 16, Mady 10, Vincent 6, Burhan 5 en Eliah en Mathijs 2