De wedstrijd tegen Amazone Leidsche Rijn MU18 werd door het meisjes bolwerkteam MU18 gebruikt om te testen waar het op dit moment staat. De wedstrijd had uiteindelijk twee gezichten. De eerste helft speelden de meiden van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen vrij vlak (38-28), doch de tweede helft werd er bij vlagen prachtig basketbal gespeeld en werd Amazone duidelijk overklast: 104-62.

Willemijn Kallenberg greep de wedstrijd tegen Amazone aan om haar kwaliteiten nog eens te benadrukken. Twee driepunters brachten al snel een 11-2 voorsprong op het bord in de 3e minuut van de wedstrijden daarmee werd het krachtsverschil tussen beide teams behoorlijk benadrukt. Toch kreeg Amazone behoorlijk wat grip op de wedstrijd. Dat had vooral te maken met het feit dat Lokomotief verzuimde om goed gebrui te maken van het lengteoverwicht. Via een 22-15 stand aan het eind van de eerste periode liepen de Rijswijksen alsnog gemakkelijk weg naar 35-17 via scores van Rosanne Kruithof en Ella Tijssen, maar even gemakkelijk lieten de meiden ook weer toe dat Amazone zichzelf weer in de wedstrijd speelde en bij rust op een overzienbare achterstand stond: 38-28.
Dat was voor coach Ton Kallenberg aanleiding om eens flink uit te pakken in de rust en de meiden helder te maken welk type basketbal hij in de tweede helft wilde zien. De speech miste zijn uitwerking niet. Via 42-34 waren het Richelle van der Keijl en opnieuw Willemijn Kallenberg die het verschil snel vergrootten tot 66-43 aan het eind van de derde periode. Ook de vierde periode ging het bolwerkteam op volle vaart door. Duidelijk werd dat ook de meiden wel weer eens zin hadden in een 100-punten wedstrijd. Lara Moerer (rondje …) was uiteindelijk degene die met een fraaie lay up de 100 liet noteren en bij 104-62 was de strafexercitie volbracht.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “De komende weken zullen we het moeten doen zonder Zera Butter. Dat is op zich natuurlijk niet erg, maar betekent wel dat andere speelsters nu wat zaken zullen moeten overnemen. In de eerste helft gebeurde dat eigenlijk niet, maar in de tweede helft werden gelukkig de verantwoordelijkheden door het team opgepakt.”
Scores: Willemijn Kallenberg (33 p), Rosanne Kruithof (27 p), Maxime Essenstam (13 p), Ella Tijssen (10 p), Richelle v.d. Keijl (6 p), Lara Moerer (5 p), Willeke Bruins (6 p), Tammie van Biemen (2), Kirsten Siera (2),