De Meisjes U16 van BV Leiderdorp hebben zich weer aan de top van de ranglijst genesteld. In een intens duel werd koploper Grasshoppers met 63-53 verslagen.
De Leiderdorpse meiden waren gebrand op een zege nadat ze in Katwijk met negen punten hadden verloren. BVL kwam goed uit de startblokken (10-4), maar daarna leken de zenuwen pas goed toe te slaan en de Katwijkse opponent was na tien minuten weer langszij gekomen.
Na zeven minuten in het tweede kwart had Grasshoppers een gaatje geslagen (18-24) en BVL moest aan een inhaalrace beginnen. Dat lukte via een felle press; halverwege leidde de thuisclub met 30-28.
Leiderdorp was de ploeg die het beste uit de kleedkamer kwam. Na zes minuten in de tweede helft had BVL zijn grootste voorsprong te pakken (44-30), maar het team hapte naar adem en nu was het de beurt aan Grasshoppers voor een inhaalrace. De Katwijksen kwamen snel dichterbij en na dertig minuten waren er nog maar drie punten van de voorsprong over.
De rivalen gingen nek aan nek in het begin van het laatste kwart. Maar nu zetten de Leiderdorpsen zich wel over de vermoeidheid heen; door de reboundduels te winnen en enkele goede aanvallen af te ronden nam BVL definitief afstand. Bij 63-53 kon de zege gevierd worden.

[i]Scores BVL:[/i] Lotte 18, Lidwien 17, Rebecca 11, Ashley 6, Cheyenne 6, Tessa 5, Amelia, Clotide, Cella en Yara 0