JU16-1 speelde zaterdag in de Bloemerdhal tegen Crackerjacks (Soest) een uitstekende wedstrijd. Ondanks dat de tegenstanders ouder, groter en steviger waren, wisten we de gehele wedstrijd te domineren. Tijdens de trainingen na de krokusvakantie is de nadruk gelegd op de teamdiscipline en dat pakte in de wedstrijd tegen Crackerjacks gelijk goed uit. We speelden in de eerste twee kwarten zeer geconcentreerd. De passing van de tegenstander werd knap ontregeld. Hierdoor kon Crackerjacks inside nauwelijks kansen creëren . Aanvallend speelden we vooral slim. In hoog tempo maar ook gecontroleerd. Dat bleek ook uit de statistieken. Het percentage fieldgoals: 49,5%.
In het eerste kwart kon Crackerjacks nog aanklampen (30 – 20). In het tweede kwart sloegen we genadeloos toe. De verdediging werd nog wat scherper met als resultaat een aantal goed uitgevoerde fastbreaks. Na 3 minuten sloeg bij Crackerjacks de vermoeidheid al toe. De wedstrijd was gespeeld. We wonnen het kwart met 34 – 8! Ruststand 64 – 28.
In de pauze werd besloten om in het derde kwart wat te gaan experimenteren. Een mooi moment om iedereen in een wedstrijd de getrainde patroontjes te laten oefenen. Dat bleek toch lastig. De “fancy” teamsamenstellingen die bedacht werden, resulteerden niet in goed lopende aanvallen. We speelden véél te statisch. Maar, en daar waren de coaches blij mee, verdedigend bleven we uitstekend spelen. Ondanks het gerommel in de aanval werd het derde kwart toch gewonnen, 13 – 11.
Het vierde kwart moest beter. Het publiek was niet voor niets naar de Bloemerdhal gekomen. Dus speelden we weer zoals we gewend zijn. De balcirculatie ging omhoog en er werd beter en vooral sneller bewogen. Speels scoorden we nog 31 punten, Crackerjacks lieten er 14 noteren. Eindstand 108 – 53.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 19, Tomas Breel 17, Esteban Alba Camargo 14, Boris Crama 11, Tim Heshusius 8, Raoul Koopmans 21, Jeroen Vos 12, Michiel van Zwieten 6