Waar de coach en enkele trouwe supporters al voor vreesden, gebeurde op deze (gedenkwaardige) schrikkeldag : tegen de nummer 2 in de competitie – DAS – , verloor de U14-2 zijn eerste wedstrijd in 2008 en de eerste plek in de competitie. In de laatste weken werd al vaker over de matheid van het team gesproken en helaas was deze matheid tegen DAS ook weer aanwezig, vooral in het verdedigingswerk laten wij het afweten en ondanks het feit dat DAS prima technische spelers heeft, maakten we ze het zeker in de 1e en 3e periode erg gemakkellijk . De enige speler die bij de U14-2 begreep dat je in dit soort wedstrijden juist grote inzet en felheid moet tonen, was een meisje ! Mady, onze vaste bankspeelster uit de U12-1, sleurde de U14-2 mee in de wedstrijd, zodat we, door haar, nog lang konden bijblijven in de wedstrijd, zodat een schande uitbleef; U14-2- jongens, schaam je !! Van die matheid profteerde DAS, zij wilden maar wat graag winnen van dat ogenschijnlijk “onoverwinnenlijke” team uit Leiderdorp en ze kregen nog gelijk ook, via 14-11 (weer de eerste periode verloren, het wordt een struikelblok voor de U14-2), 22-26 (dankzij prima werk van Mady) en 40-34 (DAS spelers waren feller en beter in afronden) gingen we de 4e periode in. Het duurde tot de 6e minuut (10 punten achter) toen eindelijk het kwartje viel bij de U14-2; we moeten nu heel hard gaan werken willen we hier nog winnen! Met Mike voorop werd de inhaalslag ingezet; in het begin van de laatste minuut kwamen we langszij en leek een klein wonder te gebeuren, maar DAS liet het niet zover komen en wist met de ervaren spelers de winnende punten binnen te halen: 54-50. Volgende week krijgen we DAS thuis, de coach zal deze week zeker gaan hameren op de felheid in het verdedigen en hoopt dan dat de U14-2 weer zijn oude vertrouwde felheid toont, want zonder dat worden de U14-2 ECHT geen kampioen ….

[i]Scores:[/i] Mike 28, Mark 8, Marco en Luuk 4, Robin, Tycho en Mady 2.