U16-2 behaalt zijn 4e overwinning op rij: 64-85 tegen Voorburg!
De U16-2 maakt een prima periode door en is op dit moment de nummer 2 in zijn poule. Tuurlijk de wedstrijd tegen Westland Stars was wel heel makkelijk gewonnen omdat Westland Stars niet was komen opdagen, maar dat neemt niet weg dat de U16-2 op dit moment een heel andere ploeg is dan bij het begin van de competitie. Het combinatie spel (lees: samenspel) wordt beter en beter, de ene combinatie na de andere leidde zaterdag tot wonderschone acties, die helaas (te vaak) niet met een score werden afgerond. (extra oefenstof ?) Zelfs een out-of-bounds gaat ze beter af dan een gewone screen-a-way spelen! (rare jongens die U16-ers …). Toch de spelvreugde straalt ervan af; er wordt hard gelopen, hard gestreden, redelijk verdedigd (dat mag beter heren!) hard gewerkt en (toch nog) vaak gescoord. Elke week melden 12 dolenthousiaste spelers zich voor de wedstrijd en is het feest om deze “mannen” te coachen. Ook de nieuwelingen laten zich steeds meer gelden; Mitch is al vaste kracht van de U16-2 en mocht zelfs in de basis starten door zijn trainingsinzet, maar ook Rogier laat zien een prima aanwinst te zijn voor de “airstrike fighters” , het was gisteren voor het eerst dat de U16-2 een lengteoverwicht hadden en bijna alle duels onder de borden wist te winnen. Dennis, Roy en Esteban lieten gisteren zien de rode draad te vormen van dit team en aangevuld met prima spel van Mark, Vince, Jeroen, Daan, Pieter en Tugay. De enige afwezige vandaag was Philip, maar hij deed dan ook niet mee als gevolg van een griep en moest – nog niet geheel hersteld – knarsetandend vanaf de bank toekijken. Voorburg was zeker geen slechte tegenstander, goede dribbelaars met een goede techniek, maar het ontbrak hun aan samenspel en daarnaast waren wij deze wedstrijd ook gewoon beter en was een overwinning vanzelfsprekend. Via 17-17, 38–48, 58-70, werd het uiteindelijk 64-85 en de 2 punten konden mee naar huis ! De U16-2 heeft nu to 8 maart geen wedstrijd, maar mag dan op die dag de nummer 1 bestrijden: BV Alphia, we zijn benieuwd !
[i]Scores:[/i] Esteban 40, Dennis 8, Jeroen en Rogier 6, Daan en Roy 5, Pieter, Tugay en Vince 4 en Mark 3.