Het gaat minder goed met de U14-2. Coach en ook supporters (lees fanatieke ouders) moeten erkennen dat het frisse spel van de U14-2 uit het begin van het seizoen verdwenen is en dat het steeds moeilijker wordt voor de coach om het team geconcentreerd aan de wedstrijd te laten beginnen, het gaat op dit moment TE makkelijk voor de U14-2. Gelukkig zwaaiden er nog geen witte zakdoekjes, die waren bestemd voor de nog niet geheel herstelde grieperige Marco, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk. Na deze wedstrijd is DAS nog de enige die de U14-2 nog een nederlaag zou kunnen bezorgen en laten we die nu op 29 februari en 8 maart zowel uit als thuis ontmoeten!
De U14-2 begon slap verdedigend aan de 1e periode en liet de tegenstander veel te vaak eenvoudig scoren, dat we bij bleven was te danken aan de U12-1 spelers Mady en Jeroen en natuurlijk Mike, die wel bereid waren fel te verdedigen waardoor wij na een 22-20 (weer 1e periode verloren !) toch onze stempel gingen drukken in de 2e periode, in deze periode werd er veel beter verdedigd en kreeg Jump nog alleen maar kansen buiten de bucket, terwijl wij dan op de fastbreak ervan door gingen en daaruit veel konden scoren; met rust stond het 28 – 48. Mike werd in de 3e periode rust gegund, maar de U14-2 begreep de boodschap niet, ze dachten dat ze er al waren en gingen weer te slap verdedigen. Gelukkig deed Jump het niet veel beter en de 3e periode gaat zeker als “flipperkast basketbal”de geschiedenisboeken in, de bal ging heen en weer maar uit de aanvallen werd nauwelijks gescoord. Jump kwam wel terug tot 46 – 56 en “the airforce” moest in de 4e periode weer het veld in. De mazzel was dat Jump ondertussen wel moe was geworden en daar kon de U14-2 van profiteren, Robin werd vaak gelanceerd maar kon door de slechte passing niet vaak scoren uit de fastbreak, wel waren Mike en Mark nu heer en meester onder de basket en de U14-2 won uiteindelijk met 56 -74. We gaan ons de komende weken voorbereiden op DAS en de coach gaat ervan uit dat we dan met een heel andere instelling in het veld staan; want anders krijgt de U14-2 het onnodig moeilijk, U 14-2 jullie zijn gewaarschuwd !

[i]Scores:[/i] Mike 44, Robin 10, Tycho 6, Mark 6, Alberto en Jeroen 3 en Isaiah 2.