Zaterdag speelden de MU16 een uitwedstrijd tegen Grasshoppers in Katwijk.
Zonder de helaas aan haar enkel geblesseerde Rebecca zou het toch wat moeilijker worden.Maar haar aanwezigheid bij de wedstrijd was misschien wel een extra impuls. Vooraf was duidelijk, gezien de resultaten, dat Grasshoppers over een sterk team beschikt dat net als de dames van BVL dit seizoen niet had verloren.
Het eerste kwart begon wat nerveus,er werd in het begin redelijk wat balverlies geleden over en weer, maar doordat BVL het heft brutaal in eigen handen nam door vlot te scoren wisten de meiden dat er misschien wel wat te halen viel in Katwijk, stand na 1e kwart 12-19.
Waarschijnlijk wat geschrokken van de brutaliteit van BVL in het 1e kwart nam Grasshoppers het initiatief over in het 2e kwart. Grasshoppers beschikt over een goed team, stevige spelverdelers die het fysieke niet schuwen, verder goede centers die inside de basket weten te vinden en de centermove beheersen.
BVL liet zich in dit kwart het kaas van het brood eten. Er werd balverlies geleden bij het innemen van de bal en omdat er vaak bij de passing een hand van Grasshoppers tussen zat, liep het verschil snel terug. Grasshoppers kwam zelfs even voor maar doordat met name Tessa het spel goed verdeelde en de ballen wel weer lekker vielen bleef BVL toch aan de goede kant van de score, ruststand 33-38.
Als de dames dit vol konden houden zat er misschien wel een overwinning in.
In het 3e kwart trok Grasshoppers het initiatief weer naar zich toe en begon de verdediging van BVL teveel gaten te vertonen. Een aantal speelsters waren niet (meer) bij de les wat Grasshoppers de mogelijkheid gaf om weer op een kleine voorsprong te komen, scores van Lidwien en Tessa in de laatste minuut voorkwamen nog net een achterstand na het 3e kwart,53-54.
Het laatste kwart moesten de meiden nog even flink aan de bak! Maar Grasshoppers rook zijn kans de wedstrijd te beslissen. Individuele fouten door bij inname van de bal niet naar de bal toe te komen leverde 4 maal een interceptie op gevolgd door een vrije lay-up voor Grasshoppers, de scores bij BVL vielen niet. Ook doordat Grasshoppers verdedigend goed stond en bij BVL de vermoeidheid toe nam. Grasshoppers liep uiteindelijk nog ruim weg in de laatste 5 minuten. Eindstand 75-66.
Al met al een spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Ben benieuwd wie er in de Bloemerdhal in maart aan het langste eind trekt. Hopelijk is Rebecca dan weer van de partij!

[i]Scores:[/i] Lidwien 21, Tessa 14, Cheyenne 8, Ashley 7, Lotte 6, Amelia 4, Clotide 4 en Cella 2.