De U16-2 begon gisteren aan het 2e gedeelte van het seizoen. Door een fusie met de U16-3 en wat spelersveranderingen uit de U16-1 zal de “nieuwe” U16-2 met 12 (!) spelers in de 2e klasse deze competitie ingaan. De U16-2 startte vandaag met 10 spelers, Jeroen had een familiebijeenkomst en Esteban verkoos Mickey (of was het Minnie ?) Mouse boven een potje basketbal in de Bloemerd. De U16-2 begon goed, de screen-a-way patronen worden nog wat ongemakkellijk (zeg maar niet !) uitgevoerd, maar het vrijlopen en insnijden werd wel prima gedaan en hierdoor konden we de tegenstander in het scoren goed volgen. De tegenstander moest het voornamelijk van hun lengte hebben, wij van onze snelheid. Na de eerste periode stond het 14-17 en we konden tevreden zijn, tuurlijk het is nog mooier als we voor staan, maar vergeleken met de eerste wedstrijd in het eerste gedeelte van het seizoen lagen we nu geen straatlengte meer achter. Ook de U16-2 voelde dat het goed ging en met volle energie werd de 2e periode aangegrepen om ook te laten zien dat het nog beter kan ! Rogier en Tugay, 2 spelers uit de voormalige U16-3 speelden wellicht nog wat onwennig, maar toonden op alle fronten hun inzet en met (extra) trainingsinzet (!) zullen zij zeker hun speelminuten kunnen verdienen, maar wat vooral opviel was dat het spelplezier en vooral het samenspel van het team steeds beter gaat worden, Dennis, Mitch, Vince en Mark wisten als geen ander Daan, Roy, Pieter en de “als herboren” spelende Philip te vinden, die in die periode veelvuldig op de break liep en die dan ook voor de U16-2 in die periode veel punten bij elkaar sprokkelde, we wonnen die periode dan ook en we gingen de rust in met : 28 – 29. Dat gaf prima verwachtingen voor de rest van de periode, gaf… want wat in de eerste 2 perioden wel goed liep, liep niet goed in de 3e periode, we wilden een voorsprong forceren en wilden dit doen met teveel solo acties en zo goed zijn we in die solo acties nog niet ! BV Alphia profiteerde daar prima van, want elke steal werd gebruikt om eenvoudig de lange mannen aan te spelen en die scoorden dan ook eenvoudig, na de derde periode stond het 37 – 53, een achterstand van 16 punten ! In de laatste periode werd het alles of niets, nadat in de eerste minuut 1 van de scorende spelers van BVA met 5 fouten naar de kant werd gestuurd besloot de coach een full court press uit te laten voeren en dat hielp, in de 6e minuut kwamen we al tot 54 – 56, een verrassing zat in de lucht maar BVA herpakte zichzelf en op de momenten dat wij gelijk wilden komen, scoorden zij net weer 2 punten verschil, het werd tot in de laatste minuut spannend en een 3 punter had ons in ieder geval een verlenging opgeleverd. Dit lukte niet en we verloren uiteindelijk de wedstrijd met 58 – 61. Jammer U16-2, we zaten dicht bij de overwinning, we weten nu hoe we moeten spelen, train er hard op en dan gaan we zeker winnen !

[i]Scores:[/i] Philip (21), Daan (14), Mark, Roy en Dennis (6), Pieter en Mitch (2) en Vince (1)