Zaterdag speelden de MU16 hun eerste thuis wedstrijd in de 1e klasse thuis tegen MSV uit Noordwijk.
Zonder Rebecca, zij moest mee met het Bolwerkteam, kwam BVL flitsend uit de startblokken en leek een grote uitslag halverwege het 1e kwart in het verschiet.
Vlotte aanvallen en snelheid bleken een goed wapen tegen MSV dat voordat het pas goed op stoom kon komen na het 1e kwart al tegen een bijna onoverbrugbare achterstand van 27-8 aankeek.
Na het 1e kwart begon het wat stroever te lopen bij de dames van BVL, passing werd steeds slechter verzorgd, wat veelvuldig balverlies opleverde en MSV de gelegenheid gaf zich wat meer in de wedstrijd terug te knokken en zo doende er nog een wedstrijd van te maken.
De ruststand was nog geen reden om je zorgen over te maken 37-19 en gaf de coach van MSV aan dat BVL over meer klasse beschikte maar dat kwam er in de 2e helft niet uit!
Het leek erop dat MSV zich al gewonnen gaf maar niets bleek minder waar. De Noordwijkse dames zetten zich knap schrap in de verdediging en in de aanval met de 17 jarige nummer “9”(speelt ook bij DS1 en met dispensatie MU16) voorop in de strijd werden na het 2e kwart ook het 3e en 4e kwart verloren.
Verdedigende rebounds werden keer op keer verloren,slordig basketbal kreeg meer en meer de overhand en doordat er niet goed uitgeblokt werd tegen de langere centers van MSV kwam MSV na het 3e kwart enigszins terug in de wedstrijd 46-33.
Coach Joris Zandbergen schoot een paar keer terecht uit zijn slof voor de soms lakse en slordige houding van een aantal speelsters van BVL maar dit kon het tij niet keren.
In het vierde kwart trad de vermoeidheid bij beide teams in waardoor MSV niet meer in de buurt kwam van de BVL score.
Eindstand 57-45.
Voor de MU16 al de 2e overwinning na hun promotie naar de 1e klasse en zal met de confrontatie tegen Grasshoppers 2 in het verschiet uit gaan maken voor wie de 1e plaats gaat innemen in de poule, maar eerst volgende week BS Leiden, die de meiden nog kennen uit de vorige competitie en waar 2x ruimschoots van gewonnen werd.

[b]Scores:[/b] Lidwien 16,Ashley 12, Lotte 10, Cloitide 8, Amelia 4, Tessa 3, Cheyenne 2 en Sandra 2.