JU16-1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen. Vorige week werd in de Bloemerdhal met 75 – 67 gewonnen van BC Omniworld. Zaterdag werd er in Amsterdam ruim van AMJV gewonnen, 84 – 39. Een goede start dus in de grote eerste klasse combi-rayonpoule C (7 teams, 12 wedstrijden). Het lijkt erop dat de stijgende lijn die voor de winterstop was ingezet wordt doorgezet. Hard en geconcentreerd trainen is de basis, teambuilding doet de rest. Dat vertaalt zich in de wedstrijden naar een hecht team dat bereid is voor elkaar te werken. Het is ook goed om te zien dat er altijd wel iemand opstaat om het team op sleeptouw te nemen. Dat wisselt elkaar ook mooi af. Iedereen heeft zijn rol gevonden.
De wedstrijd tegen BC Omniworld was lastig. We konden niet echt van de tegenstander weglopen, terwijl het spelbeeld dat juist wel zou verwachten. Wellicht kwam dat doordat een aantal spelers al snel in foutenlast kwam, of omdat er een paar voor wat betreft het scoren een “off-day” hadden. Gelukkig had Michiel van Zwieten het vizier op scherp, Vanaf de driepuntslijn was het 7 keer raak! Daar was geen kruit tegen opgewassen. In het derde kwart liepen we flink uit maar in het vierde kwart werd het toch nog spannend toen er drie lange mannen met 5 fouten op de bank zaten.

Het verschil in de tweede wedstrijd in Amsterdam tegen AMJV was groot. We waren duidelijk de sterkste. AMJV was niet opgewassen tegen ons snelle aanvallende spel. In de eerste helft hielden we AMJV op 16 punten, terwijl we niet eens echt stevig stonden te verdedigen. De voorsprong werd rustig uitgebouwd tot één van de scheidsrechters ons van een zoneverdediging beschuldigde. Er ontstond wat gekrakeel tussen coach Edmar en de scheids die onze manier van verdedigen (line-defense) kennelijk nog nooit had gezien (er bestaan enkele coach-dvd’s uit de USA waarop alles keurig wordt uitgelegd). Uiteindelijk resulteerde het hele onnodige gedoe kort achter elkaar in twee technische fouten voor Edmar die de coachbank dus vervolgens moest verlaten. Gelukkig was assistent-coach Paul weer gezegend en wel terug uit Rome om het roer in het vierde kwart over te nemen. We bleken niet onder de indruk van de scheidsrechterlijke dwaling. Sterker nog, in het vierde kwart denderden we pas echt over AMJV heen. Op alle manieren werd er via mooie assists gescoord. Inside, driepunters, jumpshotjes, alles werd vertoond. Alleen de dunk. Die werd gemist…. maar die zit er ook aan te komen!

[i]Scores tegen BC Omniworld:[/i] Vincent Antes 4, Tomas Breel 9, Esteban Alba Camargo 6, Boris Crama 6, Tim Heshusius 8, Raoul Koopmans 8, Jeroen Vos 8, Michiel van Zwieten 26.

[i]Scores tegen AMJV:[/i] Vincent Antes 24, Tomas Breel 15, Esteban Alba Camargo 5, Boris Crama 10, Tim Heshusius 8, Raoul Koopmans 14, Jeroen Vos 3, Michiel van Zwieten 5.