De Dames Onder 20 zijn de tweede helft van de competitie begonnen met een overtuigende zege op de leeftijdsgenoten van Springers. In Gouda werd het 35-58 voor BVL.

Hoewel de Onder 20 met slechts zeven speelsters aantrad, bleef de ploeg de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. BVL kwam slim genoeg nooit in foutenlast en haalde als team maar vijf persoonlijke fouten, waar Amber er in haar eentje drie voor haar rekening nam; al kwam ook zij verder niet in gevaar. BVL schoot uit de startblokken. Via onder meer twee fast breaks die door Renske werden afgerond, was het al snel 0-6. De lange speelsters namen het scoren over en na een kwart leek zich al een ruime zege af te tekenen: 8-16.

Maar Leiderdorp raakte in de tweede periode enigszins de controle kwijt en gaf Springers de kans zich weer in de wedstrijd te knokken. Heel even kwamen de ploegen zelfs naast elkaar, alvorens BVL vlak voor rust (20-24) een klein gaatje wist te slaan. In de tweede helft nam Leiderdorp het initiatief weer in handen en stond het niet meer af aan de thuisclub. De aanval leverde nu goede schoten op en verdedigend stond Leiderdorp de opponent nog maar weinig toe. Via 28-41 na 30 minuten liep BVL door naar de uiteindelijke 35-58 zege.

[b]Scores BVL:[/b] Carola 23, Maaike 16, Ashley 7, Renske 6, Amber 4, Ilva 2, Hella 0.