Tuurlijk, de winst hadden we in deze thuiswedstrijd wel verwacht, maar dat het zo eenvoudig zou gaan, had niemand – inclusief de coach – niet verwacht. We zaten zaterdag met een volle bak; 8 spelers plus 2 bankspelers. Onze basis vijf: Isaiah, Marco, Robin Mark en Mike vlogen uit de startblokken, BS Leiden liet al gauw zien dat het vandaag niet “hun”dag was en daar maakten wij en met name Robin gretig gebruik van, constant konden wij op de break lopen en scoren, we liepen naar een 28-6 eindstand na de eerste periode, dat ging lekker ! In de tweede periode lieten we ook de andere 5 los: Tycho, Luuk, Alberto en onze bankspelers Mady en Jeroen. Van die laatste 2 zullen de BS Leidenaren nog slapeloze nachten overhouden; met hun felle verdedigingswerk werd BS Leiden het spelen onmogelijk gemaakt en uit de ontstane chaos (“naar wie moet ik dan afspelen, er staat niemand vrij ?!”) profiteerden de andere spelers, we liepen steeds verder weg van BS Leiden, met de pauze stonden we met 50 -15 voor, reeds een gat van 35 punten ! In de 3e periode deden we er een schepje bovenop, BS Leiden had het helemaal opgegeven en de U14-2 “denderde” over de tegenstander heen, letterlijk “denderen”, want de meest bijzondere aktie uit die periode kwam van Mike, die uit een rebound niet de bal ging passen, maar hard dribbelde naar de andere kant en dan ook nog de layup scoorde, een echte “rush” (ja, ja ik weet het, dit is een voetbalterm …)! Nou moet gezegd worden dat het Mike wel makkelijk werd gemaakt, de tegenstander ging heel netjes opzij toen de “Hightower Express” voorbij kwam! De coach ook weer blij: we hebben er een extra guard bij …. Maar ook alle anders spelers zoals Tycho, Isaiah maar ook Mady en Jeroen bleven er lustig op scoren en na de derde periode stond het: 80 -19 en de showtime en de 100-punten grens zouden in periode 4 gehaald kunnen worden. Toch begon het slecht in de 4e periode, de snelheid was er een beetje uit en BS Leiden gaf meer tegenstand dan we gedacht hadden, in een time out veranderden we van taktiek en er werd nu full court press gespeeld; het was weer even wennen voor het team, maar toen we weer goed druk konden zetten op de verdediging en we daardoor weer veel balbezit heroverden werden er hele mooie acties gemaakt, b.v. Isaiah die “in the blind” Robin aanspeelde en ging de scoringsmachine richting de 100, die werd dan ook door Marco gescoord (waar was het rondje Ramon?), de eindstand werd 102 -21, een prima resultaat !
Volgende week volgt de afsluiting tegen de hekkensluiter, helaas wordt die op voetbaltijden afgewerkt (9:00 !!) en of wij dan net zo’n grote uitslag halen is de vraag, maar er ligt een uitdaging U14-2: 130 punten grens ?

Scores : Mike 30, Robin 14, Tycho, Mady en Jeroen 10, Alberto 8, Isaiah en Mark 6, Marco en Luuk 4.