Dinsdag 8 januari starten de trainingen weer voor de tweede helft van de competitie. Het wedstrijdseizoen begint voor de meeste teams in het weekend van 19/20 januari.
Voor de tweede seizoenshelft hebben we het MU16-team in de eerste regioklasse geplaatst. Ze zijn dus “gepromoveerd”. Dat hebben ze ook dik verdiend, ze zijn ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse! Het zal nu allemaal wat moeilijker worden, maar onder begeleiding van trainer/coach Joris Zandbergen hebben we er vertrouwen in dat de meiden blijven leren, nog beter worden en dus voor nog meer verrassingen zullen gaan zorgen.
We hebben nu ook weer een U10-team in de competitie. Onze jongste basketballers (en -sters) zullen enthousiast gecoacht worden door Loman Leefman.
In de U12-categorie doet het eerste team (eerste klasse regio) het uitstekend! De meeste wedstrijden werden ruim gewonnen. De trainers/coaches Glenn Schijf en Wichard Jacobi kunnen dik tevreden zijn. Ze komen nu waarschijnlijk in een iets zwaardere poule, we zijn benieuwd….
JU14-2 is ondanks dat het een jonger team is misschien al sterker dan JU14-1. Dat ligt niet alleen aan de lengte van Mike, het team speelt gewoon heel goed samen en is onder leiding van Ramon van Winkel heel serieus met basketbal bezig.
Het JU16-3-team hebben we teruggetrokken uit de competitie. De meeste spelers van dit team zagen we vrijwel nooit op de training en zelfs tijdens de wedstrijden waren er steeds veel afwezig. Een aantal spelers hebben we bij U16-2 geplaatst, de anderen moeten zich eerst maar eens bewijzen op de training. We zijn benieuwd of het JU16-1-team het goede seizoenseinde (drie van de laatste vier wedstrijden werden knap gewonnen) kan voortzetten. In ieder geval zullen ze veel (14) wedstrijden gaan spelen in de eerste klasse combirayon.
Wordt DS1 weer kampioen? De afgelopen jaren heersen ze in het rayon, het zou mooi zijn als ze dat dit jaar weer kunnen bewijzen.
Het bolwerkteam HU20 heeft het niet makkelijk. Het jonge team (gemiddelde leeftijd onder de 18 jaar) heeft duidelijk moeite met het stevige basketbal dat in de eerste klasse combirayon wordt gespeeld. Trainer/coach Ben Ponsioen ziet het vooral als een leerjaar.
De meidenbolwerkteams (MU16 & MU18) zullen ongetwijfeld hoog gaan eindigen in de competities. Beide teams strijden voor een play-offplaats en wellicht voor een plek op het toernooi om de nationale titel.
Nog een paar weekjes… dan gaan de ballen weer stuiteren.