Zonder “de schoen” te hoeven zetten werd het publiek zondag getrakteerd op een mooi cadeau. In een enerverende wedstrijd werd Omniworld Almere met 82 – 71 verslagen. De eerste helft was voor de coaches Edmar en Paul al een bewijs dat het steeds beter gaat met het team. Verloren we het eerste kwart met 18 – 23, het tweede kwart wonnen we met 23 – 20. We stonden 2 puntjes achter (41 – 43) maar het vertoonde spel zorgde voor een positief gevoel.
In de rust werd iedereen nogmaals op zijn taak gewezen. “Als we zo georganiseerd blijven spelen hebben we een kans. Probeer het tempo nog meer op te voeren. Geen gekke dingen doen. Doe wat je kan, probeer niets wat je niét kan. Het aantal turn-overs in de eerste helft was acceptabel. Hou dat zo… ”.
Het derde kwart begon. De spanning was te snijden. Almere had twee weken geleden nog van koploper Uball gewonnen… Gaan wij nu voor een verrassing zorgen…?
Ja, en hoe! Als een stel hongerige wolven doken we op iedere bal. Het stormde niet alleen buiten de Bloemerdhal, ook binnen op veld 1 was het even windkracht 10. Bijna alles lukte. Spelpatroontjes waar weken op getraind is, werden nu perfect uitgevoerd. Iedereen was bij de les. Niemand verzaakte zijn taak. Er stond een team. Almere kwam niet meer aan scoren toe. Na 3 minuten stonden we met 50 – 43 voor! Met een time-out probeerde de coach van Almere de storm tegen te houden. Ze kwamen terug tot 53 – 49. Wat gaat er gebeuren? Wie “breekt” er. Het belangrijkste moment van de wedstrijd. We versnelden nog een keer. En… weg waren we. We pakten de wedstrijd in en wonnen het derde kwart met 26 – 9! Tussenstand: 67 – 52.
Nu was het zaak de voorsprong te behouden. Edmar en Paul verwachtten nog wel wat van Almere. “Probeer lange aanvallen te spelen. Geen doelpogingen met nog 15 seconden op de schotklok. Blijf de guards dubbelen en zorg dat ze niet kunnen passen. “
De eerste minuten probeerde Almere terug te krabbelen. Vooral met één-tegen-éénacties in de bucket probeerden ze scores te forceren. We hadden het even moeilijk. We zaten niet in grote foutenlast, dus konden we het ons permitteren fouten te maken. Almere kwam dichterbij, 75 – 67. Nog 3 minuten. Edmar tegen Paul: “Gaan we dit redden?”
Ja, natuurlijk… . We namen weer het initiatief in de wedstrijd. Scoorden twee keer achter elkaar. Nog twee minuten, 12 punten voor. Dit kan niet fout gaan. We spelen de wedstrijd uit… en winnen
met 82 – 71.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 4, Tomas Breel 26, Esteban Alba Camargo 2, Boris Crama 16, Tim Heshusius 11, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 9, Jeroen Vos 12