Als een stel jonge goden dribbelde het herenrecreantenteam dinsdagavond door de Bloemerdhal. Het enthousiaste publiek (gezellig, ook uit Oegstgeest…) zag geen “hoogvliegende” dunks maar werd wel getrakteerd op een soort basketbal waarin lol en samenspel hoogtij vierde. Dat er ook een paar honderd jaar basketbalervaring tussen de lijnen stond, was vanaf de eerste sprongbal direct duidelijk.
BVL ging goed van start. In de koude Bloemerdhal moest Oegstgeest duidelijk eerst even wennen, of ze hadden ons onderschat, dat weten we niet. Door goed samen te spelen (daar kan de jeugd wat van leren…) werden steeds geheel vrijstaande medespelers gevonden wat resulteerde in eenvoudige scores. De voorsprong was al snel tien punten. Maar toen kreeg ook Oegstgeest het vizier op scherp. Het werd een “echte” wedstrijd. BVL maakte verdedigend wat foutjes. Door het doorwisselen wist plots niet iedereen wie ze moesten verdedigen. We hoorden vreemde excuses op het veld…”Ja maar ze hebben geen nummer…” en “er zijn meerdere spelers met een bril (?).” Oegstgeest scoorde een paar keer op rij en… het stond weer gelijk.
De coach greep direct in. “Zo krijgen jullie geen bier na de wedstrijd…!” Er moest wat gebeuren. Bij de les blijven. Onze schutter(s) moest(en) beter worden aangespeeld. “Zet eens een screen voor elkaar! Dan wordt het spelletje een stuk makkelijker…”. Natuurlijk werd er goed naar de coach geluisterd. Binnen een paar minuten was de marge hersteld…
Er werd af en toe zo snel gespeeld dat de jonge scheidsrechters (Glenn & Tomas, bedankt) het niet bij konden benen. Geheel buiten adem bleek fluiten onmogelijk.
We zagen nog een paar mooie acties. Sommige zijn niet te beschrijven, andere zwerven nu alleen nog in het hoofd bij de desbetreffende speler. We liepen weer iets uit. Vreemd genoeg volgde ook toen weer een dip. Onbewust wilden we het spannend houden. Oegstgeest bleek een taaie tegenstander. Het publiek ging er weer even recht voor zitten…
De laatste karakteristieke aanwijzingen van de coach… (dus niet voor deze site…). En weer “vlogen” we over het veld… op weg naar het eindsignaal en de overwinning! Het scorebord was duidelijk, 65 – 58. Het werd na afloop nog heel laat in de Bloemerdhal….
[img]/img/nieuws/HR.jpg[/img]