Ook de U16-2 heeft het heel moeilijk dit seizoen. Dit team merkt nu dat ze het “opboksen” tegen de 1 jaar oudere en daardoor fysieker spelende tegenstander niet goed af gaat, de wil is er wel, maar de kracht zeker nog niet. Daarnaast speelt ook nog eens mee dat het tijd kost voordat dit team echt op elkaar ingespeeld raakt (het team speelt sinds dit seizoen in een geheel nieuwe samenstelling) en dat op een moment dat we tegenstanders krijgen die toch al menig seizoen in dezelfde samenstelling spelen. Duidelijk is dat in deze 2e klasse het teamspel voor de overwinning zorgt. Toch maakt de U16- 2 wel degelijk vooruitgang, het is alleen de vraag of het plezier van die vooruigang in basketbal niet de grond in wordt geboord als je elke week met (soms meer dan) 50 punten klopt krijgt! Vooralsnog accepteren de spelers de verliespartijen goed en dat is zeker positief te noemen. Ook wordt er elke wedstrijd hard gewerkt, inzet, mentaliteit en individuele kwaliteiten zijn zeker aanwezig, het wachten is nu wanneer het samenspel in de U16-2 ontwaakt, naar mijn idee, slechts een kwestie van tijd, maar wanneer? De balans zullen we medio december kunnen opmaken. Een korte samenvatting van de wedstrijd; alleen in de eerste periode bleef BVL bij, een 10-0 achterstand in de 4e minuut, wisten we toch naar een 14-10 tussenstand te brengen in de 8e minuut, maar helaas de “harde kern” van Westland Stars; een prima spelende lange technische center en 2 goed schietende forward en guard; zorgde er gauw voor dat Westland Stars, via 21-12, 29-17, 34-12 (vermoeidheid en foutenlast slaan toe !) en 21-9, met 105-48 won. Volgende week komt Jumpers op bezoek, maken we dan meer kans?

[i]Scores:[/i] Esteban (14), Pieter (10), Dennis (8), Mark en Daan (6) en Mitch (4)