Op zaterdag 17 november moesten we net als vorige week tegen Jumpers in Den Haag spelen. De tegenstander was bekend, het verlies nog voelbaar. De strategie was strak verdedigen, niet laten schieten en de lange mensen uitboksen.
De eerste periode werd inderdaad strak gespeeld, de lange mannen van Jumpers werden goed uit de bucket gehouden en Dennis, Esteban en Vince wisten te scoren. De periode werd met 18-15 verloren. De tweede periode startten we met Mark, Jeroen en Mitch in de basis, al gauw bleek dat het fysieke overwicht van Jumpers te groot was. De kleine, lichte spelers van BVL werden weggezet en het overwicht werd te groot. Gelukkig speelde Jumpers sportief en werd er goed en strak gefloten. Nadat Esteban weer in het veld kwam, keerde het tij. De snelheid van Esteban maakte veel ruimte en wederom werd er gescoord. Ook Roy weerde zich prima. Het was jammer dat er niet goed op het positiespel gelet werd en teveel voor eigen winst gegaan werd. Daardoor ging er nog wel eens een bal mis die er in had kunnen zitten. De tweede periode werd met 19-12 verloren.
De derde periode startten we weer met de basis. Opdracht was om goed naar elkaar te kijken en de lange mannen goed uit te blokken. Het goede positiespel van Daan zorgde voor mooie schotjes en scores. Ook Esteban was op dreef en keek beter waar zijn medespelers zich bevonden. We sloten deze periode met winst af : 16 tegen 20.
De laatste periode werd sterk gestart maar Jumpers wist in korte tijd een paar goede schoten te verzilveren. Hierdoor ontstond bij BVL ruzie op het veld en was een time-out nodig om de BVL-ers weer normaal aan het spelen te krijgen. Esteban moest naar de kant met 5 p-tjes en Vince blesseerde zijn duim en viel uit. Mark en Mitch speelden een goede invalbeurt maar wisten verlies in deze periode met 33-12 niet te voorkomen.
Het was een mooie wedstrijd en het was goed te zien hoe veel het BVL team in de afgelopen weken heeft geleerd. Jumpers was fysiek sterker en had een mooie spelopbouw. Als BVL ook groeit in het teamspel dan maken ze een prima kans om de volgende keer als winnaar uit de bus te komen! Eindstand 80-62 (Op het sheet staat 80-59, hier zit een telfout in)

[i]Scores:[/i] Dennis 8 pt (1p), Mark 4 pt. (1p), Daan 8 pt. (4p), Pieter 5 pt. (2p), Roy 3 pt (3p), Esteban 28 pt. (5p), Vince 5 pt, Jeroen, Mitch 1pt (1p)