Positief nieuws: de U16-2 begint steeds beter te draaien, de spelers beginnen steeds meer op elkaar ingespeeld te raken en dat was de eerste periode te zien in de thuiswedstrijd tegen Jumpers U16-2. Jumpers, dat heel verzorgd basketbal liet zien, de fundamentals zitten er heel goed in en het was te zien dat dit team al een tijdje met elkaar samenspeelt. De U16-2 en met name Esteban had hier geen boodschap aan en maakte het Jumpers de eerste helft erg lastig, veel steals van hem, maar ook fantastisch werk van Daan, die een prima ontwikkeling doormaakt als rookie, zorgden ervoor dat de U16-2 via 16-11 en 14-14 met een 30-25 voorsprong kon gaan rusten. Jumpers was toch behoorlijk geschrokken van het vertoonde spel van BVL en deed “een tandje erbij” in de 2e helft, de U16-2, kon dit niet meer bijbenen en Jumpers nam weer de leiding aan het einde van de 3e periode: 47-57 en de weerstand van de U16-2 was gebroken. In de 4e periode werd nog wel geprobeerd deze achterstand weg te werken maar Jumpers bleeft nu wel goed gecontreerd basketballen en straften veelvuldig de passfouten van BVL af, Jumpers won de wedstrijd dan ook – terecht – met 60-76. Toch verdient de U16-2 een heel dik compliment voor hun inzet. We moeten nu nog zorgen dat onze verdediging en onze conditie beter worden en verwacht dan zeker in het 2e deel van de competitie meer overwinningen !

[i]Scores:[/i] Esteban 28; Dennis, Pieter en Daan alle 8; Mark, Vince, Phillip en Mitch 2.