Afgelopen zaterdag was de thuiswedstrijd tegen de onbetwiste leider van de competitie: het Lokomotief bolwerkteam. Hiervan zijn de meeste spelers 2e jaars en dus meer ervaren en groter. Vermeld moet worden dat Eveline met het bolwerkteam mee speelde en onze sterke en zwakke punten kon doorvertellen. Het voordeel was dat wij weten hoe zij speelt.

Eerlijk is eerlijk; de eerste helft was Lokomotief echt de sterkste en de ruststand zegt genoeg: 12-50 achter.

In het 3e kwart kwam de wederopstanding. Aanvalsgolf volgde op aanvalsgolf. Goed samenspel werd afgewisseld met goede individuele acties: zo moet basketbal gespeeld worden. Het 3e kwart werd gewoon gewonnen met 16-15; geweldig! Wichard had het team weer op de rails gezet. Het 4e kwart ging gelijk op: wij voor, zij voor. Uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toe en werd het 4e kwart helaas toch nog verloren met 18-26. Alle spelers deden enorm hun best en het publiek genoot. Mady en Jeroen namen de snelste tegenstanders goed voor hun rekening. Mathijs trok steeds letterlijk een muur op waardoor de langste tegenstanders het behoorlijk lastig hadden. Emma en Burhan waren net als altijd betrouwbaar en balvast. Eliah en Olivier pikten gewoon hun puntjes mee. Vincent liet een aantal fraaie acties zien. Ook Thijs, die voor het eerst met de U12-1 mee speelde, stond zijn mannetje.

De einduitslag was 46-91. Lokomotief was de terechte winnaar, maar in de 2e helft liet Leiderdorp zien dat ze nu al degelijk mee kunnen komen. Volgend jaar is deze groep 2e jaars in de competitie: dat belooft wat! Dit is echter nog ver weg; eerst moeten ze komend weekend weer tegen Lokomotief maar dan uit. Jonge wolven zet hem op!!!!

[i]Scores:[/i] Jeroen 12, Emma 10, Mady 8, Vincent 8, Mathijs 2, Eliah 2, Olivier 2, Thijs 2