We waren al door DAS gewaarschuwd maar trapten er toch in; we wisten al dat Waddinxveen Flyers in hun thuishonk de Duikelaar heel fel zou spelen en dat wij door veel passwerk het overzicht en kalmte zouden moeten bewaren. Helaas die les werd de eerste helft compleet vergeten, we lieten ons helemaal overdonderen, Waddinxveen Flyers was tot in de tenen gemotiveerd om van ons te winnen en gooide alles in de strijd. De U14-2 stond als een angsthaas in het veld en hield zich met hele andere zaken bezig dan met basketbal, al onze sterke punten waren verdwenen Dat was zelfs de coach niet gewend van zijn spelers! Dat we via 18-15 en 13-13 de schade tot de rust konden beperken tot 31-28 was meer geluk dan wijsheid. In de 3e periode liep het nog steeds niet, de U14-2 gaf de tegenstander veel te veel ruimte en daar maakten de nummers 52 en 4 van Waddinxveen Flyers goed gebruik van. Wat wel een beetje vreemd was, was dat wij sneller in de foutenlast kwamen dan de tegenstander, het was toch juist de tegenstander die (te) fel speelde ?! We gingen de 4e periode in met een 52-42 achterstand en eindelijk, onder aanvoering van Mike werd Waddinxveen Flyers met het eigen wapen aangepakt, harder werken, feller verdedigen, beter passen, de bal het werk laten doen en zie: de achterstand werd ingelopen en we kwamen in de 9e minuut terug tot 60-60 en de beste papieren leken voor ons. Leek, want de scheidsrechters namen op dat moment beslissingen, welke zeker niet in het spelregelboekje teruggevonden kunnen worden, waardoor Waddinxveen Flyers de mogelijkheid kreeg via vrije worpen de wedstrijd te beslissen en dit dan ook deden, de wedstrijd eindigde in een 64-60 overwinning voor Waddinxveen en de U14-2 dus 2 verliespunten rijker. Jammer Marco, Mark, Mike, Alberto, Robin, Tycho, Isaiah en Luuk, we staan weer met beide benen op de grond, juist van dit soort wedstrijden kunnen we leren, dus verwacht ik a.s. zaterdag wanneer de return is, vanaf het begin nu wel de instelling zoals we die in de 4e periode hadden en dan weet ik zeker dan blijven de punten in Leiderdorp!

[i]Scores:[/i] Mike (24), Marco, Mark (7), Tycho (6), Alberto, Luuk (5), Isaiah (4) en Robin (2)