Vandaag traden we in Delft aan zonder Alberto (beterschap!) maar met Jeroen uit de U12-1.De U14-2 vindt het moeilijk om als favoriet te spelen. Iedereen wil nu eenmaal graag van BVL winnen en vandaag lukte DAS het bijna. Ik heb het al eens eerder gezegd maar de U14-2 blijft een dieseltje, vanaf start direct in de wedstrijd zitten lukt op de één of andere manier niet. We hebben moeite om goed tegengas te geven, als de tegenstander feller speelt dan de vorige keer,. De eerste 2 kwarten waren daar een goed voorbeeld van, DAS draaide in die kwarten prima, bij ons ging het minder, 4 layups op rij mis, dat is toch echt teveel jongens! Zeker als er elke week op getraind wordt. Ook een blessure van Tycho in de 2e periode zorgde ervoor dat het spel van de U14-2 minder voorspoedig verliep. Dat het bij rust 30-17 voor DAS stond voorspelde niet veel goeds en eerlijk gezegd: de coach had nu toch ook zo zijn twijfels over een goede afloop, maar het team bewees weer eens het tegendeel. Een zwaar offensief werd ingezet en Marco, Tycho, Luuk, Robin en vooral Mike wonnen veel meer duels en gingen ook steeds strakker verdedigen en nu gingen de ballen wel “in the basket”. Aan het einde van de 3e periode stond het 45-39 en de U14-2 rook zijn kans. In de 4e periode ging alles weer zoals we gewend zijn van de U14-2. Mike, Mark, Isaiah en Robin bleven nu rebounden totdat de bal erin zat, Tycho (jawel vakkundig opgelapt door een meegereisde fysiotherapeut (?), bedankt !) speelde ook weer volop mee en met prima samenspel (door veel te passen) werd de achterstand omgebogen in een voorsprong en het was Mark die door 2 prima uitgevoerde breaks de eindoverwinning voor de ploeg binnensleepte: 59-63 ! Natuurlijk veel blije gezichten van zowel spelers, coach als de weer in grote getale meegereisde supporters. De 2e plaats is nu vast in handen, volgende week zondag komt Zoebas naar de Bloemerd, de ongeslagen koploper, zij zijn nu de favoriet, zin in een stunt, U14-2 ?

[i]Scores:[/i] Mike 34, Mark 8, Isaiah 7, Marco 6,Tycho 4, Luuk en Robin 2