De vraag was of de U14-2 zich staande weet te houden tussen de U14-1-teams in deze klasse. Het antwoord, op 1 tegenstander na, kan – wat mij betreft – positief beantwoord worden: JA, de U14-2 hoort in deze klasse thuis en speelt zelfs een rol in de race om het kampioenschap, al is Zoebas U14-1, met Iwan de verschrikkelijke, de torenhoge favoriet ! Vandaag speelde de U14-2 niet op zijn best, vooral het samenspel in de eerste periode en het slap verdedigen in de 2e periode zorgden er bijna voor dat de coach zijn laatste haren uit zijn hoofd trok: hier hadden we niet op getraind! Het bijzondere is alleen dan dat nu slecht spel van de U14-2 goed gemaakt wordt door hele goed individuele akties, met name Isaiah en Mike trokken in die periode de U14-2-kar. Via 22-10 en 16-8 was de ruststand 38-18. In de 3e periode, speelde de U14-2 veel beter. Met prima teamspel toonde de U14-2 aan elkaar blindelings te vinden in het veld, Tycho en Marco strooiden als vanouds prima passes over het hele veld en dat paste precies in het straatje van de flyers Alberto en Robin, binnen no time liep het verschil op, vooral het pass spel tussen Marco en Robin was van hoog nivo; in 3 passes van verdediging naar aanval en dit afronden met een eenvoudige score, mag gerust klasse genoemd worden en mocht er eens een bal mis gaan dan was daar onze, met de week sterker, wordende luchtmacht: “M & M” ofwel Mike en Mark. Van Mike wisten we dit al maar Mark, de rookie bij de U14-2, ontwikkelt zich heel snel en het is de vraag welke van deze 2 als eerste op 3,05 zal kunnen dunken, ik zet niet al m’n geld meer op Mike ….
We haalden via 18-15 en 16-8 een 72-41 eindstand en de 3e overwinning. Volgende week gaan we op bezoek bij Waddinxveen Flyers U14-1, we zijn benieuwd hoe sterk deze ploeg is, volgende week meer. Verder wil ik nog Hans bedanken voor de invalbeurt als scheidsrechter, helaas geven nog veel BVL-spelers (met name senioren) niet thuis als er een andere taak dan wedstrijd spelen op het programma staat !

[i]Scores:[/i] Mike (20), Isaiah en Robin (12), Marco en Tycho (8) en Alberto en Mark (6)