De wedstrijd tegen BV Hoofddorp MU20 was voor het bolwerkteam MU18 opnieuw een “makkie”. Zoals in dit seizoen tot nu toe gebruikelijk moesten de Loko-meiden het spel gedurende de gehele wedstrijd zelf maken. Omdat het daarvoor in de derde periode iets stokte werd dit keer de 100 punten grens net niet gehaald: 95-47.

Coach Ton Kallenberg liet de licht geblesseerde Zera Butter de gehele wedstrijd aan de kant, waardoor nu de andere speelsters moesten zorgen voor het tempo in de wedstrijd. Vooral Lara Moerer greep die kans met beide handen aan. Zij liet in de tweede helft een prima indruk achter. Ook Willemijn Kallenberg nam de honneurs goed waar. Zij scoorde haar tweede ‘triple double’ van dit seizoen.
Willeke Bruins opende de score voor het bolwerkteam en al snel kreeg zij hulp van Willemijn Kallenberg. Halverwege de eerste helft werd het verschil al voor het eerst boven de tien punten grens getild en toen ook Ella Tijssen zich met de scores ging bemoeien, hing aan het eind van de eerste periode een hoge score in de lucht (31-13).
Vooral in de tweede periode speelde het meidenteam prima verzorgd basketbal. Zowel aanvallend als verdedigend klopte het spel bij de Rijswijksen en Hoofddorp kon eigenlijk alleen maar lijdzaam toezien dat het verschil tussen de beide teams wel erg groot was. Verschillende speelsters lieten zien op de goede weg te zijn bij hun ontwikkeling. Zo ging Richelle van der Keijl een paar keer goed door naar de basket en ook Sigourney Lionar gaf tekenen dat zij weer volop in de running is.
Na de rust (56-19) tapte Hoofddorp uit een ander vaatje. Zij gingen nog feller de duels in, en schuwden daarbij het lichamelijke contact niet. Daarnaast speelden zij een 2-3 zone verdediging waaraan de meiden van het bolwerkteam duidelijk moesten wennen. Omdat het schot van buiten dit keer niet zo liep, stokte het even in de afronding. Het was opnieuw Willeke Bruins die het team over het dode punt heen hielp en daarna ging het spel weer snel door naar 71-29 aan het eind van de derde periode.
De eerste minuten van de 4e periode was het vooral Lara Moerer die zowel verdedigend als aanvallend de toon zette en leek het erop alsof ook dit keer de 100 punten grens zou worden doorbroken. Halverwege de laatste periode (87-32), bleek echter toch de concentratie en de snelheid uit het spel te verdwijnen, waardoor Hoofddorp de schade kon beperken tot 95-47.
Scores: Willemijn Kallenberg (24 punt; 11 reb; 12 ass), Willeke Bruins (15 punt); Lara Moerer (14 punt); Ella Tijssen (13 punt); Maxime Essenstam (8 punt; 12 reb); Richelle van der Keijl (6 punt); Sigourney Lionar (5 punt) Kirsten Siera (4 punt); Rosanne Kruithof (4 punt); Tammie van Biemen (2 punt).