De wedstrijd in Den Helder tegen de MU20-2 van Yellow Bike was echt zo’n wedstrijd waarin het bolwerkteam even de ‘verplichte’ winst moest ophalen en verder zoveel mogelijk moest uitrusten voor de bekerwedstrijd tegen Mosquito’s op de zondag. Het werd uiteindelijk toch nog een zwaar bevochten overwinning. De snelheid in de wedstrijd was ver te zoeken vanwege de vele vrije worpen in de wedstrijd. Het werd de eerste wedstrijd waarin de 100 punten grens niet in beeld was.

Het meisjes bolwerkteam speelde zonder de geblesseerden Maxime Essenstam en Chanel Oschmann, terwijl ook Zera Butter niet werd gebruikt om haar te sparen voor de bekerwedstrijd. De wedstrijd werd ook grotendeels gespeeld met de bekerwedstrijd tegen Mosquito’s reeds in het achterhoofd. Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het toch een lastiger wedstrijd zou gaan worden, dan vooraf bedacht. Den Helder was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en omdat zij ook fysiek veel sterker waren dan de jonge bolwerkmeiden, wisten zij dit voordeel prima uit te buiten. Door het fysieke spel, werd het tempo bij het bolwerkteam behoorlijk lam gelegd en als er al op snelheid kon worden gespeeld, dan schuwden de Heldersen het niet om met soms harde fouten aan de noodrem te trekken.
Voor het bolwerkteam zou er eigenlijk geen centje pijn zijn wanneer de vrije worpen gewoon normaal werden afgewerkt. Echter, van de 68 (!!) toebedeelde vrije worpen werden er maar liefst 43 gemist. Kortom, het bleek voor Yellow Bike een prima strategie te zijn om de schutter aan Loko-zijde foutief af te stoppen omdat de vrije worpen bijna niet werden benut. En daar gingen zij dan ook de hele wedstrijd mee door. Dat deden zij omdat er ook reden voor was. Immers de teams bleven dicht bij elkaar. Het verschil tussen de teams schommelde over de gehele wedstrijd zo rond de tien punten grens en daardoor bleef het de gehele tijd een wedstrijd, waarin de Helderse strategie om fouten te maken (zo leek het) prima werkte.
Nadat Yellow Bike in de eerste periode even een voorsprong kende (12-6), zette Willemijn Kallenberg met een driepunter Lokomotief aan het eind van de eerste periode voor het eerst op voorsprong (14-16). Vervolgens was het Willeke Bruins en Ella Tijssen die de voorsprong in de tweede periode vergrootten naar tien punten (26-36). Voor Sigourney Lionar was het een heerlijke wedstrijd. Het ruwe spel van Den Helder lag haar prima en vooral onder de basket wist zij haar tekort aan lengte ten opzichte van de langere Helderse speelsters uitstekend te compenseren en zij pakte dan ook 15 rebounds in de wedstrijd! In de derde periode bleef het verschil tussen de beide teams ongeveer gelijk. Vooral omdat Lokomotief de vrije worpen niet benutten, kwam het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen niet echt los. Desondanks was het verschil tussen beide teams aan het eind van de derde periode (42-57) ruim genoeg om in de vierde periode de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dat er bij Yellow Bike uiteindelijk 6 speelsters met vijf persoonlijke fouten naar de kant gingen, was het gevolg van de onevenredig harde speelstijl, die overigens ook terecht door de scheidsrechters consequent werden afgefloten.
Scores: Willemijn Kallenberg (20), Willeke Bruins (15), Rosanne Kruithof (11), Sigourney Lionar (8, 15 reb), Ella Tijssen (7), Richelle v.d. Keijl (4), Lara Moerer (3), Kirsten Siera (3), Tammie van Biemen (1)