De uitslag lijkt genoeg te zeggen: BVL was kansloos. Toch was dit geenzins het geval en was de uitslag enigzins geflatteerd, zoals dat netjes heet. Een waardeloze voorbereiding was er de oorzaak van dat dit team vanaf het begin van het fluitsignaal niet goed startte. Spelers die op het laatste moment toch niet of in een ander team wilden spelen, afmeldingen als gevolg van een schoolkamp, het bezorgde de coach veel kopzorgen.

Dankzij 2 nieuwe leden: Vince en Daan en invaller Fabio (U14-1) konden we toch nog een team op de been brengen, maar veel hoefden we niet te verwachten, vooral als de tegenstander MSV heet, die al heel wat jaren basketbal ervaring bezit. De thuisploeg begon dan ook furieus, MSV kon zijn overwicht in lengte en leeftijd (de meesten zijn 2e jaars U16) prima uitdrukken en een hele grote nederlaag was te verwachten, MSV liep in de periodes 1 en 2 naar een 47-19 tussenstand en er was geen vuiltje aan de lucht voor MSV, elk punt werd luid toegejuicht en soms leek het wel of we uitgelachen werden omdat er bij ons nog niet veel goed ging, totdat ….de 3e periode begon.

Het leek of de U16-2 periode 1 en 2 had gebruikt om aan elkaar te wennen want wat in periode 3 en 4 getoond werd is pure klasse: als “jonge honden” werd in de verdediging op elke bal gelopen en vooral de nieuwelingen Vince en Daan lieten zien er heel veel zin in en (vooral) talent voor dit “spelletje” te hebben; veel intercepties, reboundwerk en sprintwerk, zorgden ervoor dat zij de andere spelers in hun enthousiaste spel meetrokken en het team groeide naar een grootse vorm, OK de nederlaag zou onvermijdelijk zijn, maar het vastzetten van de tegenstander door Dennis, Marc en Fabio, waardoor bij balbezit een prima snelle fastbreak gelopen kon worden door Esteban, Roy, maar ook Vince en Daan, geven veel hoop voor de toekomst.

Het werd stiller in de Northgo-hal, 7 man uit Leiderdorp hadden een betere conditie en speelden als team beter dan 9 man uit Noordwijk en alleen op lengte werd er nog door MSV gescoord. De nederlaag was ingecalculeerd, maar wanneer we weer compleet zijn , een eigen training krijgen dan kan dit team toch nog wel eens hoge ogen gaan gooien voor een kampioenschap. Als coach moet ik jullie een heel groot compliment geven, blij zo spelen en het gaat allemaal goed komen………