Hoe zou de U14-2 vandaag spelen? Na de nederlaag van vorige week tegen Zoebas en een brugklasfeest met disco voor veel U14-2 spelers op vrijdag, was het afwachten of het team zich tegen BS Leiden zou herstellen. De basis 5: Mike, Isaiah, Marco, Alberto en Luuk verdedigden in het begin niet goed; in de full court press waren we te vaak te laat bij de man en daardoor kon BS Leiden met WEER een oude bekende: Nino van Paridon, in de eerste periode bij blijven. Een donderpreek van de coach zorgde ervoor dat de U14-2 “echt” wakker werd en we wonnen dan toch de eerste periode met 16-24omdat we gelukkig genoeg kansen kregen en eenvoudig scoorden.
In de 2e periode begon de U14-2 motor veel beter te draaien, ook omdat Robin nu ook gearriveerd was en we dus op alle posities weer makkelijk konden wisselen. Daarnaast pasten we (weer net als vorige week) de taktiek aan, terug naar half court verdedigen en we zetten BS Leiden steeds meer vast op hun eigen veld; we gaan steeds veel beter positie spel spelen en als je dat dan ook nog eens combineert met goed passen en een veel betere verdediging dan zie je dat je stukje voor stukje BS Leiden aan het slopen bent. Tycho, Isaiah, Marc, Robin en Luuk liepen veel fastbreaks en zorgden voor een prima tussenstand van 32-50, nu al een gat van 18 punten! Wel hadden Isaiah en Tycho 4 fouten, soms verdedigen we nog veels te uitbundig en dat zorgt voor een (te) grote foutenlast, gelukkig, er moet nog wat te verbeteren zijn !
De 3e periode is tot nu toe steeds de beste periode van de U14-2, op volle toeren werd BS Leiden nu geheel gesloopt en in stukjes afgevoerd, de ene na de ander fastbreak, steal, rebound, score en driepunter (jawel ze waren weer te melden vandaag !) konden genoteerd worden. BS Leiden kon alleen door veel fouten te maken ons afstoppen en ook hier valt nog wat te leren: we schoten uit de vrije worpen 1 uit 10 en dat is te weinig (weer een punt om te trainen, bedankt Marco (Falcone)!). Aan de andere kant moet ook gezegd worden dat het genieten is wat de U14-2 als spel laat zien, het vele dribbelen heeft plaatsgemaakt voor kijken, snel, hard passen en eenvoudig scoren, de tegenstander werd moe, wij niet …. Met een 4-27 score in de 3e periode was de overwinning binnen, op naar de 100….
In de laatste periode nam de U14-2 gas terug, we werden slordiger in de afwerking en dat we de 100 niet haalden was meer (on)geluk dan wijsheid, alhoewel wij in de 9e minuut al op 97 zaten kregen we 3 layups op rij er NIET in en we bleven op 99 (tegen 53) hangen.
Een dikke compliment aan het adres van de U14-2: prima herstel van de wedstrijd tegen Zoebas en het samenspel lijkt elke week weer beter te worden, nu nog de puntjes op de i zetten in de verdediging en dan doen we zeker mee met al die tweede jaars U14 teams, op zich een prima prestatie voor deze eerstejaars U14’ers.
De U14-2 heeft voorlopig geen wedstrijden meer, de U14-2 mag zich opmaken voor een zwaar programma na de herfstvakantie; dan speelt de U14-2 alleen nog maar tegen U14-1-teams; DAS en Waddinxveen Flyers. Eens kijken of we dan ook tegen deze tegenstanders “ons spelletje” kunnen blijven spelen. We wachten met spanning af, in ieder geval was het tot nu toe genieten van jullie spel, de coach en alle supporters zijn het er over eens; De U14-2 SPEELT ALS TEAM !

[i]Scores:[/i] Mike 26, Mark 16, Robin 15, Marco 12, Albert 11, Tycho 8, Isaiah 7, en Luuk 4, volgende keer allemaal in de dubbele cijfers ?